ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Παρέμβαση Ανδριανού για την επίλυση του προβλήματος παραγωγών κλημεντίνης που δεν έλαβαν τα 70€/στρέμμα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:42:00 π.μ. |
Βουλή Ανδριανός
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά με θέμα την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος παραγωγών κλημεντίνης που δεν έλαβαν τα 70 ευρώ ανά στρέμμα λόγω COVID-19 εξαιτίας δήλωσης στον ΟΣΔΕ της γενικής κατηγορίας ‘μανταρίνια’ αντί του ειδικού ‘κλημεντίνη’.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα, ικανός αριθμός παραγωγών κλημεντίνης στην Αργολίδα δεν έλαβε την επιδότηση των 70 ευρώ ανά στρέμμα λόγω COVID-19, καθώς στις σχετικές δηλώσεις στον ΟΣΔΕ είχαν δηλώσει την γενική κατηγορία «μανταρίνια» αντί του ειδικού «κλημεντίνη».

Δεδομένου ότι το πρόβλημα αυτό προφανώς οφείλεται σε λάθος, και είναι πρακτικά εφικτή η διόρθωση των δηλώσεων, αλλά και ο επιτόπιος έλεγχος ώστε να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται πράγματι για παραγωγούς κλημεντίνης, είναι επιτακτική η χορήγηση της δυνατότητας διόρθωσης, καθώς οι παραγωγοί αυτοί έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά και η επιδότηση αυτή αποτελεί μια ουσιαστική στήριξη για να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Αν θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης της δήλωσης στον ΟΣΔΕ στους παραγωγούς κλημεντίνης που είχαν δηλώσει την γενική κατηγορία «μανταρίνια» ώστε να επωφεληθούν από την καταβολή επιδότησης 70 ευρώ ανά στρέμμα λόγω COVID-19».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ