ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

«Η Δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη» στη ιστορική Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:52:00 π.μ. | |
Θεατρική παράσταση
Η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων & η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις στα πλαίσια του 31 Φεστιβάλ Ναυπλίου που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζουν την 9η Ιουλίου 2022 και ώρα 9μμ στην Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου, το θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Η Δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», σε σκηνοθεσία Στ. Καραγιάννη.


H είσοδος είναι δωρεάν.

Η θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την 7η Οκτωβρίου 2021 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού υπό την Αιγίδα της «Επιτροπής 2021».

Η ανταπόκριση του κοινού στην πρωτοβουλία των δύο Ενώσεων υπήρξε ενθουσιώδης και τα εισιτήρια της παράστασης εξαντλήθηκαν σε λίγες ημέρες. Την παράσταση παρακολούθησαν περισσότεροι από 2500 θεατές. Η παράσταση επαναλήφθηκε με ομοίως μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 22 Μαρτίου 2022 με 2000 θεατές.

Η δίκη των Θ. Κολοκοτρώνη και Δ. Πλαπούτα είχε γίνει, ως γνωστόν, το 1834 στο Βουλευτικόν του Ναυπλίου. Η πραγματοποίηση της παράστασης στην πόλη αυτή έχει γι’ αυτό υψηλό συμβολισμό. Η είσοδος στη Θεατρική Παράσταση είναι Δωρεάν & προϋποθέτει τη σχετική Κράτηση Θέσης έως τις 7/7/2022.

Τους ρόλους της παράστασης ενσαρκώνουν δικηγόροι που επελέγησαν από τον σκηνοθέτη Σταύρο Καραγιάννη μετά από audition. Ο κ. Καραγιάννης σημειώνει: «Είναι εντελώς διαφορετικό να αγορεύεις σε δικαστήριο και εντελώς διαφορετικό να αγορεύεις σε θεατρική παράσταση. Έπρεπε να ακούσω τις φωνές τους, να δω τη διάθεσή τους, την ενέργειά τους, το πώς δένουν μεταξύ τους οι φιγούρες». Ακολούθησαν εντατικές πρόβες στο θέατρο «Άνεσις» και στο χορευτικό εργαστήρι «Αrroyo Nuevo».

Τη μουσική για την παράσταση συνέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. «Υπάρχει μια ένταση και μια δραματικότητα σε αυτό. Πώς θα αναδείξεις ένα πραγματικό γεγονός, να του δώσεις τις διαστάσεις ενός καλλιτεχνικού για να ανακτήσει τη δύναμή του στο σήμερα. Μιλάμε ουσιαστικά για μια μουσική που θα ενισχύσει την τελετουργία μιας δίκης – για μένα η δίκη αυτή έχει χαρακτήρα τελετουργίας περισσότερο από ό,τι ντοκιμαντέρ».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ