ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Οι πρώτες εικόνες μέσα από το Amanzoe στο Κρανίδι - Τι αναφέρουν οι υπευθυνοι του ξενοδοχείου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:10:00 μ.μ. | | |
Οι πρώτες εικόνες μέσα από το Amanzoe στο Κρανίδι
Χθες, τον γύρο του Διαδικτύου έκαναν τα βίντεο από το Amanzoe, το διάσημο στους jetsetters από όλο τον κόσμο πολυτελές ξενοδοχείο στο Κρανίδι. Ένα ξενοδοχείο πραγματικό κόσμημα για την περιοχή  της Αργολίδας γενικότερα βουτηγμένο στο πράσινο. 
Η φωτιά κυριολεκτικά το είχε κυκλώσει, αλλά το συγκλονιστικό ήταν το βίντεο που έδειχνε την ένταση της πυρκαγιάς. Πύρινες γλώσσες ξεπηδούσαν, έφθαναν σε ύψος πολλών μέτρων και η εικόνα ήταν πράγματι σοκαριστική.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι άνθρωποι του ξενοδοχείου έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά σε κτίρια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και όπως αποκαλύπτουν οι πρώτες εικόνες μετά το σβήσιμο της φωτιάς, τα κατάφεραν. Το Amanzoe, όπως δείχνουν και οι φωτό, δεν έχει υποστεί ζημιές, ίσως κάποιες περιορισμένες σε κάποιες βίλες που ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο. Έχει καεί μια πλαγιά με δέντρα σε σημείο χαμηλότερο του κεντρικού κτιρίου του ξενοδοχείου, στον λόφο που βλέπει στον Αργολικό Κόλπο.
Πηγές του Amanzoe μιλώντας στο iefimerida ανέφεραν σε ό,τι αφορά στην κατάσταση του ξενοδοχείου: «Το ξενοδοχείο έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές. Έχουμε καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου και του φυτικού κεφαλαίου μέσα στο ξενοδοχείο. Κάποια από τα μεγάλα δωμάτια έχουν ζημιές, το εύρος των οποίων θα εκτιμηθεί μέχρι το μεσημέρι. Το ξενοδοχείο τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά ήταν γεμάτο, με πάνω από 150 άτομα. Η φωτιά ξεκίνησε από το βόρειο τμήμα, από κάποιο εργοτάξιο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, και λόγω του αέρα μπήκε πολύ γρήγορα στο ξενοδοχείο. Εκτιμούμε ότι το ξενοδοχείο θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει σε 10 με 15 ημέρες».

Nα σημειωθεί ότι χθες, οι διαμένοντες του Amanzoe εκκένωσαν το ξενοδοχείο άμεσα από τον δρόμο, ενώ όσοι ήταν στην παραλία μεταφέρθηκαν με πλωτά μέσα σε ασφαλή σημεία.
Πώς ξέσπασε η φωτιά στο Κρανίδι, κοντά στο Amanzoe

H πυρκαγιά στο Κρανίδι ξεκίνησε στις 19:24, 100 μέτρα Βορειοανατολικά από το συγκρότημα του ξενοδοχείου Amanzoe, από έναν οικίσκο σε μια μάντρα οικοδομών, όπου διέμενε ένας αλλοδαπός.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος μιλώντας στο iefimerida τόνισε «Υπήρχαν τρεις διαφορετικές εστίες στο Κρανίδι. Δυο σε οικόπεδα που τις σβήσαμε άμεσα. Και μια κοντά στο ξενοδοχείο. Ήταν άμεση η επέμβαση. Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε».

Πηγή: www.iefimerida.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ