ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

"Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα" για του προσκόπους της Ardea και του Άργους (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:05:00 μ.μ. | |
Πρόσκοποι
Από το 2006 οι πόλεις της Ardea (Ιταλία) και του Άργους, αδελφοποιήθηκαν με πρώτη επαφή τις δύο προσκοπικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στις δύο αυτές πόλεις. 
Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην ιταλική πόλη, μετά από πρόσκληση του Δήμου Ardea και την έγκριση του Δημάρχου κ. Δημητρίου Καμπόσου και του προέδρου της ΚΕΔΑΜ κ. Παναγιώτη Σκούφη ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο Άργους μαζί με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Βαρβάρα Γιαννούση και μελών του 1ου Συστήματος Προσκόπων Άργους.
Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ardea παρουσία του νεοεκλεγέντα Δημάρχου κ. Cremonini, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ardea, φορέων του Δήμου και φυσικά του προσκοπικού Συστήματος της πόλης. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανταλλάχθησαν δώρα με πιο εντυπωσιακό εκείνο του Δημάρχου Άργους Μυκηνών το οποίο ήταν ένα αντίγραφο του περίφημου προσωπείου του Αγαμέμνονα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το προσκοπικό Σύστημα της Ardea, το οποίο μας παρείχε μια θερμή φιλοξενία, μας δένει μια ισχυρή φιλία 16 χρόνων με απώτερο σκοπό τον πολιτισμό, τον άνθρωπο και την κοινωνία των δύο πόλεων. 
Η ιστορική σύνδεση των δύο πόλεων χάνεται στα χρόνια της Μυθολογίας με σημείο αναφοράς την Δανάη κόρη του βασιλιά του Άργους Ακρίσιου. Κατά την επίσκεψή μας πραγματοποιήθηκαν δύο δράσεις προσφοράς από τα μέλη του Συστήματος και μια παρουσίαση ελληνικών εθίμων και χορών. Μεταξύ των άλλων είχαμε την χαρά να συναντήσουμε τον πατέρα Συμεών όπου μας υποδέχτηκε με θέρμη στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου και Τήρωνος στη Ρώμη. 
Εκεί ο κύριος Π. Σκούφης και οι Πρόσκοποι του Άργους έδωσαν στον πατέρα Συμεών μια εικόνα του Αγίου Πέτρου του Προστάτη του Άργους την οποία μας είχε δώσει για αυτό το σκοπό ο πατέρας Γεώργιος Σελλής. Τέλος τα μέλη της Προσκοπικής αποστολής αφού πραγματοποίησαν δράσεις προσφοράς, ετοίμασαν και μια έρευνα σχετικά με την Ιστορία και την Ιστορία Τέχνης φημισμένων μνημείων της αιώνιας πόλης.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Άργους Μυκηνών για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης καθώς και τον Δήμο Ardea και φυσικά το Προσκοπικό Σύστημα της Ardea για την υπέροχη φιλοξενία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ