ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Beach Volleyball European Championship 2022 στο Λουτράκι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:53:00 μ.μ. | |
Sport Camp Loutraki
Στην ανάληψη Ευρωπαϊκών διοργανώσεων της άμμου στις αναπτυξιακές ηλικίες επιστρέφει η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια. Το μέλλον του Ευρωπαϊκού μπιτς βόλεϊ σε αγόρια και κορίτσια δίνει ραντεβού από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου στο Λουτράκι, εκεί όπου θα διεξαχθεί το CEV U18 Beach Volleyball European Championship 2022.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις άρτιες εγκαταστάσεις του Sport Camp Loutraki, την οποία θα υποστηρίξουν εκτός από τους συνδιοργανωτές, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, χορηγοί όπως, το Lipton Ice Tea που στηρίζει διαχρονικά το μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται η υποστήριξη και άλλων αυτοδιοικητικών φορέων της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.

Δύο μήνες πριν το πρώτο σερβίς, έληξαν και οι δηλώσεις συμμετοχής των χωρών. Συνολικά 36 χώρες στα αγόρια και 35 στα κορίτσια αναμένεται να δώσουν το παρών στην όμορφη πόλη του Λουτρακίου, δημιουργώντας ρεκόρ συμμετοχών, με την Ελλάδα ως διοργανώτρια να συμμετέχει με 3 ομάδες ανά φύλο. Επειδή το σύνολο των χωρών ξεπερνάει το όριο των 32 του κυρίως ταμπλό θα υπάρξουν και προκριματικά για κάποιες χώρες.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιλογής των αθλητών και των αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο CEV U18 Beach Volleyball European Championship με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό προπονητή Τίε Σαντάνα, ενώ παράλληλα τρέχουν και οι διοργανώσεις του Πανελληνίου πρωταθλήματος τζούνιορ, που αποτελούν μέρος της διαδικασίας.

Η σύνθεση των αποστολών κάθε χώρας σε αγόρια και κορίτσια θα γνωστοποιηθεί τριάντα (30) ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Το Λουτράκι έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο μπιτς βόλεϊ, καθώς το 2008 η πόλη της Πελοποννήσου είχε αναλάβει ξανά να διοργανώσει το CEV U18 Beach Volleyball European Championship.

Τελευταία φορά που η χώρα μας φιλοξένησε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ μικρών ηλικιών ήταν το 2016 στη Θεσσαλονίκη με το CEV U22 Beach Volleyball European Championship, εκεί όπου είχαν επικρατήσει στα αγόρια οι νυν πρωταθλητές κόσμου, οι Νορβηγοί Άντρες Μολ, Κρίστιαν Σόρουμ και στα κορίτσια οι Λετονές Αναστασία Κραβτσένοκα, Τίνα Γκραούντινα, πρωταθλήτριες Ευρώπης το 2019.

Έξι χρόνια μετά το Λουτράκι βάζει ξανά την Ελλάδα στο χάρτη του Ευρωπαϊκού μπιτς βόλεϊ και ετοιμάζεται να υποδεχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου το νέο αίμα της άμμου σε αγόρια και κορίτσια.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ