ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Τα βιολογικά της Αργολίδας "πιάνουν τιμή"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 π.μ. | |
Καρπούζι
Θετική μπορεί να χαρακτηριστεί συνολικά η χρονιά για τους βιοκαλλιεργητές πεπονιών και καρπουζιών, όσον αφορά τη διαμόρφωση των τιμών μέχρι σήμερα. 

Το ίδιο καλή είναι η εικόνα και για τα κηπευτικά, καθώς δεν υπήρχαν προβλήματα κατά τη συγκομιδή τους. Μοναδικό μελανό σημείο αποτελεί η μείωση της παραγωγής πεπονιών κατά 40% λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν.

Όπως δήλωσε στo ypaithros.gr η βιοκαλλιεργήτρια Δήμητρα Τσακίρη, η οποία διαθέτει τα προϊόντα της στις λαϊκές βιολογικών, «το καρπούζι έφυγε από το χωράφι στα 35 λεπτά και το πεπόνι στα 70 λεπτά. Στις βιολογικές αγορές, η τιμή του πεπονιού κινείται στα 2,50 ευρώ, ενώ για το καρπούζι στο 1,50 ευρώ».

Σύμφωνα με την ίδια, «σε ό,τι αφορά την ντομάτα, δεν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες και η ζήτηση αναμένεται να καλυφθεί μετά τις 25 Ιουλίου. Αυτός είναι κΜΠΑΜΙΕΣαι ο λόγος που διατηρείται σε υψηλές τιμές. Το αγγούρι μπαίνει πλέον σε άλλη φάση, αφού σταματάει η Κρήτη και μπαίνει η υπόλοιπη Ελλάδα».

Οι τιμές για το αγγούρι είναι 2,50 ευρώ, ενώ για τις βιολογικές μπάμιες το ξεκίνημα σημαδεύεται με την τιμή των 5 ευρώ και στα 2,50 κινείται η μελιτζάνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στο αγγούρι, όσο και στην ντομάτα υπήρξε μείωση των ποσοτήτων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ