ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Τάσος Λάμπρου: Οι μεγάλες αλήθειες στην καθαριότητα της Ερμιονίδας για τις οποίες πάντα θα μιλάμε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:18:00 π.μ. | |
Τάσος Λάμπρου

Εμείς ως Δημοτική παράταξη του Δήμου Ερμιονίδας «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» πάντα με θάρρος διατυπώναμε και διατυπώνουμε τις απόψεις μας , πάντα θα μιλάμε:


- Για την άμεση ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά είχαν εξαγγείλει επικίνδυνους πειραματισμούς.

- Ότι στο Δήμο μας αλλά και στον δημοκρατικό θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απαιτείται να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια. Ο σταθμός μεταφόρτωσης είναι ένα έργο που ο χώρος του επιλέχτηκε τη δημοτική περίοδο 2011-2014 επί Δημαρχίας κ. Καμιζή, οι μελέτες και η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε τη δημοτική περίοδο 2014-2019 επί Δημαρχίας κ. Σφυρή. Τέλος ολοκληρώθηκε στην παρούσα δημοτική περίοδο 2019-2023 επί Δημαρχίας κ. Γεωργόπουλου.

- Για την ανάγκη ο τομέας καθαριότητας να στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο και εποχιακό προσωπικό που προβλέπει ο Ο.Ε.Υ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) σύμφωνα με τα αντικειμενικά κριτήρια πρόσληψης του ΑΣΕΠ.

- Τους καλοκαιρινούς μήνες επειδή ο Δήμος μας είναι τουριστικός, απαιτείται να συνεργάζεται και με τον ιδιωτικό τομέα, με επαγγελματίες που επικουρικά μπορούν να αναλάβουν τμήμα της αποκομιδής των απορριμμάτων ή επικουρικές εργασίες καθαριότητας σε κοινόχρηστους χώρους. Η επιλογή αυτών για το μεγαλύτερο όγκο των εργασιών με το αντίστοιχο υψηλό χρηματικό ποσό πρέπει να γίνεται με τη μέθοδο του διαγωνισμού και όχι με την μέθοδο των απευθείας αναθέσεων σύμφωνα με την πάγια μεθοδολογία που εφάρμοζε ο Δήμος μας τις προηγούμενες Δημοτικές περιόδους

- Για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών με ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αξία της ανακύκλωσης – τόσο των δημοτών μας όσο και φίλων της Ερμιονίδας που διαμένουν στον τόπο μας την καλοκαιρινή περίοδο. Ενημέρωση με ετήσιο πρόγραμμα δράσης, με στόχους και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης.

- Επίσης πάντα θα μιλάμε, ο κανονισμός καθαριότητας να μην είναι ένα κενό γράμμα άρθρων και διατάξεων, αλλά να εφαρμόζεται ουσιαστικά στην πράξη. Να επιβάλουμε τη μεθοδολογία του για να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα.

- Δε θα σταματήσουμε να είμαστε αντίθετοι με την απόφαση 15/2021 του Δημοτικού μας Συμβουλίου που καταστρατήγησε τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, ακύρωσε το πενθήμερο των εργαζομένων στην πράξη και έφερε νέες αρνητικές εργασιακές συνθήκες εκφράζοντας αντιεργατικές πολιτικές. Οι εργαζόμενοι όταν εργάζονται το Σαββατοκύριακο απαιτείται να αμείβονται με τις νόμιμες αποδοχές τους, αλλά και να μην ακυρώνονται τα κοινωνικά τους δικαιώματα.

- Τέλος πάντα θα μιλάμε, ο τομέας της καθαριότητας του Δήμου να ενισχύεται με τον ανάλογο κεφαλαιουχικό εξοπλισμό, με τα κατάλληλα μηχανήματα, να εκσυγχρονίζεται, να αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υπάρχουν για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής μας. Κυρίως με το νέο νομικό πλαίσιο για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων.

Κύριε δήμαρχε, Γ .Γεωργόπουλε

- Πάντα θα μιλάω γιατί δε φοβάμαι κανένα, δεν έχω εξαρτήσεις, είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να εκφράζω τις απόψεις μου είμαι περήφανος για την αυτοδιοικητική μου πορεία, τόσο για τα χρόνια που άσκησα διοίκηση και είχα μια θέση ευθύνης όσο και για τα χρόνια που ανταποκρίθηκα στον θεσμικό μου ρόλο, του στελέχους της μειοψηφίας στο Δήμο Κρανιδίου και στο Δήμο Ερμιονίδας.

- Τώρα αν θέλεις να μου χρεώσεις την εικόνα εξ ολοκλήρου των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Δήμος μας την πρώτη μεταβατική περίοδο στην εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού με τη λειτουργία του δεματοποιητή, σου υπενθυμίζω ότι εγώ προσωπικά ήμουνα Πρόεδρος του ΔΣ, ο καταλληλότερος για να σε ενημερώσει τι προβλήματα είχαμε τότε, είναι ο πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής σου κ. Ι. Τσαμαδός που χειρίστηκε και τότε τον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας.

- Τουλάχιστον εμείς τότε την πολύ δύσκολη περίοδο 2007-2014 όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων με τις συμφωνίες μας και τις διαφωνίες μας παλέψαμε με τα δύσκολα, με τα θηρία της Ελληνικής γραφειοκρατίας, δεν εγκαταλείψαμε τη μάχη της συμμετοχής, δεν ιδιωτεύσαμε, δε φοβηθήκαμε, δεν κιοτέψαμε, δίναμε και δίνουμε πάντα τις μάχες,, φροντίζουμε να είμαστε πάντα χρήσιμοι για τον τόπο μας από όποια θέση μας ορίζουν με την εντολή τους οι δημότες μας.

- Τέλος επειδή βρίσκεστε σε μία διαρκή σύγχιση σχετικά με τη θέση μου για τις απευθείας αναθέσεις, διαχρονικά υποστηρίζω την ανάγκη οι εργασίες και οι προμήθειες να μοιράζονται σε πολλούς επαγγελματίες του τόπου μας για τα μικρά χρηματικά ποσά, αντίθετα για τα μεγάλα χρηματικά ποσά η νόμιμη και η προβλεπόμενη διαδικασία να είναι πάντα ο διαγωνισμός.

Τώρα αν δεν έχεις άλλα επιχειρήματα ξέρεις τον γνωστό δρόμο, τις προσωπικές επιθέσεις στο οικογενειακό μου περιβάλλον, παλιά μέθοδος που πλέον δε με αγγίζει, αλλά δείχνει το ύφος και το ήθος της δημοτικής σου εξουσίας.

ΕΙΧΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΙΣ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΩΝΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.


ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ