ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Μουσικοθεατρική εκδήλωση στο Παράλιο Άστρος με θέμα «Από τη Σμύρνη στον Τσιτσάνη»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:46:00 μ.μ. | | |
«Από τη Σμύρνη στον Τσιτσάνη»
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικών Χορών και Εθνογραφικών Ερευνών «Ο ΘΥΡΕΑΤΗΣ» διοργανώνουν μουσικοθεατρική εκδήλωση με θέμα «Από τη Σμύρνη στον Τσιτσάνη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο θέατρο Παραλίου Άστρους.


Ένα αφιέρωμα στη γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, με κορυφαία στιγμή την καταστροφή της Σμύρνης, που θα σήμαινε το τέλος των Ελλήνων της Μικρασίας και το ξεριζωμό 1.500.000 προσφύγων, οι οποίοι μαζί με τη δυστυχία τους, μετέφεραν και τη μουσική τους παράδοση και διαμόρφωσαν νέα ήθη χορού, ζωής και διασκέδασης στην Ελλάδα με τα Σμυρναίικα τραγούδια τους και χορούς, τα Χασάπικα, Ζεϊμπέκικα και Τσιφτετέλια, τους Αμανέδες, τους Καρσιλαμάδες τα Τζιβαέρια και τα Δερβίσικα.

Η συνέχεια σε αυτή την αλλαγή, είναι ένα υπέροχο μουσικό πέρασμα που θα μας ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους. Είναι τα τραγούδια και η μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη.

Του μεγαλύτερου συνθέτη της λαϊκής μας μουσικής στον εικοστό αιώνα που ύμνησε την Ελλάδα και την εργατιά, τη φτώχια τον πόνο και την αδικία, την ξενιτιά και τη προσφυγιά, μα πάνω απ’ όλα ύμνησε τον έρωτα με τα χίλια πρόσωπά του, άλλοτε κανταδόρικα, ονειρικά και μάγκικα και άλλοτε παραπονιάρικα νοσταλγικά και ανατολίτικα και μας ταξίδεψε στα χαρέμια της Ανατολής, από το Μισίρι και το Τούνεζι, έως τη Μπαρμπαριά και τη Βαγδάτη.

Το αφιέρωμα αυτό, είναι μια δημιουργία του Βασίλη Μπούζιου, σε χορογραφίες του Μανόλη Γύφτου. Τα δρώμενα και τους χορούς ερμηνεύουν τα χορευτικά τμήματα του «Θυρεάτη».

Στην αφήγηση του σεναρίου οι: Γιώργος Ανέτης, Παναγιώτα Κοντογιαννοπούλου, Χρύσα Λυκουρέση και Ελένη Τετώρου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ