ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Ιστορικός Ναός στο Ναύπλιο κάνει έκκληση προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:11:00 π.μ. | |
Γενέσιον της Θεοτόκου
Επιστολή προς την Eφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας απέστειλε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Ναυπλίου όπου ζητάει την επιτάχυνση της άδειας εγκατάστασης κλιματιστικών στο Ναό.

Η επιστολή αναφέρει:

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ το σημαντικότατο, ξεχωριστό και πολυδιάστατο έργο το οποίο επιτελείτε ως Αρχαιολογική Υπηρεσία σε τούτον τον νομό-κοιτίδα του πολιτισμού και της ιστορίας μας,σας υπενθυμίζουμε και παρακαλούμε όπως επιταχύνετε την έκδοση της εγγράφου αδείας δια την εγκατάσταση δύο σωμάτων κλιματιστικών που σας έχουμε αιτήσει μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΤΡΕΑΣ Α.Τ.Ε. αρ.πρ.273580/9-6-2022.

Η επιλογή για κλιματισμό στον Ιερό Ναό μας δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά είναι πλέον αναπόφευκτη ανάγκη αφού η Εκκλησία μας υποδέχεται ως χώρος πνευματικής σύναξης και τουριστικής εστίασης καθημερινά και ιδιαιτέρως την καλοκαιρινή εποχή χιλιάδες άτομα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο , συνήθως ανθρώπους με ιδιαίτερα θέματα υγείας , ηλικιωμένους, μικρά παιδιά αναπήρους, Α.Μ.Ε,Α εγκύους, κ.α. οι οποίοι αρκετές φορές στερούνται το δικαίωμα τους να εισέλθουν στον Ι.Ναό αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι πλέον απαγορευτικές μα και επικίνδυνες για τους εισερχομένους και για τους εργαζομένους επίσης που υποχρεώνονται να εργάζονται σε ένα κλειστό χώρο με αιθάλη και με 40 βαθμούς κελσίου δίχως κλιματισμό παρά μόνον με μικρούς ανεμιστήρες .

Αρκετές φορές δε, έχουν συμβεί λιποθυμίες σε εκκλησιαζομένους ή τουρίστες που παραμένουν αρκετή ώρα στον Ναό έως ότου περιηγηθούν με τα οργανωμένα γκρουπ, όπως και προσφάτως σε ηλικιωμένη αμερικανίδα όπου ευτυχώς με τις πρώτες βοήθειες που έχουν παράσχει κατά καιρούς ευρισκόμενοι ειδήμονες των πρώτων βοηθειών έχει αποφευχθεί κάθε μοιραίο.

Δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση αλλά εξ’ίσου την ίδια με άλλα επίσης αξιόλογα ιστορικά μνημεία όπως το Βουλευτικό-πρώην Τζαμί του Αγά-Πασά Ναυπλίου και άλλοι διατηρητέοι Ι.Ναοί στον νομό μας που κατέχουν το δικαίωμα κλιματισμού, ειδικά φέτος που οι θερμοκρασίες αναμένονται ακόμη υψηλότερες εγκυμονώντας κάθε κίνδυνο για την ζωή και ακεραιότητα των εισερχομένων πολιτών εις την ιστορική Εκκλησία της Παναγίας του Αναπλιού.

Μετά τιμής
Ο Εφημέριος του Ι.Ναού
π.Διονύσιος Ταμπάκης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ