ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Διαμαρτυρία στο προαύλιο του Νοσοκομείου Άργους για την ανεπάρκεια του δημοσίου συστήματος Υγείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:17:00 π.μ. | | |
Νοσοκομείο Άργους
Η ανεπάρκεια του δημοσίου συστήματος υγειάς στη χώρα μας φαίνεται καθαρά από τα προβλήματα των δημοσίων νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα. Οι ελλείψεις μόνιμου Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η περικοπή των μισθών των εργαζομένων στην Υγεία, η τραγική ανυπαρξία της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και πρόληψης συνεχίζονται εδώ και πολλά χρόνια.


Πρόκειται για επιλογές που, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ , τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» που θα καλύπτουν το κόστος λειτουργίας και τη μισθοδοσία από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Για να λειτουργήσουν όμως τα νοσοκομεία σαν επιχειρήσεις πρέπει να συρρικνωθεί το, «μισθολογικό κόστος» κι αυτό εξηγεί τη σημαντική μείωση του προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και την αντικατάσταση του με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου , τη συγχώνευση και το κλείσιμο νοσοκομείων. Την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας υπηρετεί και η επιτάχυνση των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) αλλά και η μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου) όπως έγινε πρόσφατα με το νοσοκομείο Σπάρτης κι έτσι το κράτος αντί να καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες για την υγεία , παίζει ρόλο ρυθμιστή του ανταγωνισμού των κανόνων της αγοράς στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Τις συνέπειες αυτές τις διαπιστώνουμε και στα νοσοκομεία του νομού μας:

· Έλλειψη μόνιμου Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με ότι αυτό σημαίνει για τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου και τους ασθενείς .

· Στο νοσοκομείο του Άργους δεν υπάρχει παιδίατρος για να λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική με τραγικές συνέπειες για το νομό.

· Η Ψυχιατρική κλινική δε λειτουργεί.

· Η Γυναικολογική κλινική θα κλείσει μετά την εξάμηνη παράταση συνταξιοδότησης των ιατρών, που έδωσε η κυβέρνηση, με τεράστιες συνέπειες και επιπτώσεις για τις γυναίκες του νομού μας.

Μπροστά σ αυτά τα οξυμμένα προβλήματα στον τομέα της υγείας καλούμε τις γυναίκες όλο το λαό της Αργολίδας να συντονίσουμε τη δράση μας και να διεκδικήσουμε :

ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ,

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό κι είναι υποχρέωση του κράτους να την παρέχει καθολικά δημόσια και δωρεάν, ποιοτικά, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογιας.Τα Νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις , για να επενδύουν ιδιώτες για το κέρδος. Με τον αγώνα όλων μας να υπερασπιστούμε την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομειου μας σαν μονάδα Δημόσιας Υγείας εξοπλισμένο με σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα, με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Καλούμε συλλόγους, φορείς, πολίτες και εργαζόμενους στο νοσοκομείο, να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία μας στο προαύλιο του νοσοκομείου την Δευτέρα 11-7-22 στις 10:00 π.μ

Ομάδα Γυναικών Άργους (Ο.Γ.Ε)

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λάλουκα

Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου (Ο.Γ.Ε)

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας, «Η Αλληλεγγύη»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ