ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Ναύπλιο: Εκπληκτικοί "Οι ήχοι της Αιολικής γης" στο Παλαμήδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:21:00 μ.μ. | |
"Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός"
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" που φέτος είναι αφιερωμένες στην Επέτειος μνήμης των 100 από την Μικρασιατική καταστροφή  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 και θα επαναληφθεί και σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου  η μουσικοθεατρική παράσταση "Οι ήχοι της Αιολικής γης" στο φρούριο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο  με ώρα έναρξης 21:00.

Η διεθνής ερμηνεύτρια Ερήνη παρουσιάζει μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το εμβληματικό λογοτεχνικό έργο του Ηλία Βενέζη Αιολική γη.

Ο ηθοποιός Έκτορας Γασπαράτος, στον ρόλο του μικρού Πέτρου, ερμηνεύει αποσπάσματα από το έργο, μεταφέροντας εικόνες και καταστάσεις της εποχής. Η Ερήνη, συνοδευόμενη από κλασικό κουαρτέτο εγχόρδων με τη συμμετοχή του μόνιμου εξάρχοντος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Σίμου Παπάνα, ντύνουν το μυθιστόρημα με αγαπημένες μικρασιάτικες μελωδίες ενορχηστρωμένες από τον υποψήφιο για Γκράμμυ ενορχηστρωτή Gonzalo Grau.
Η παράσταση εκφράζει την ευτυχία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πριν την Καταστροφή, αλλά και την τραγωδία του ξεριζωμού, που ζει ακόμα στις καρδιές των σύγχρονων Ελλήνων.

Συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια, τραγούδι, επιλογές κειμένων: Ερήνη

Ενορχηστρώσεις: Gonzalo Grau

Ηχητική επιμέλεια, ηχοληψία: Μάκης Δρακόπουλος

Φωτισμοί: Κώστας Τριανταφύλλου

Ηθοποιός: Έκτορας Γασπαράτος

Κουαρτέτο εγχόρδων

Βιολί I, σολίστ: Σίμος Παπάνας

Βιολί II: Ντέιβιντ Μπόγκοραντ

Βιόλα: Αγγέλα Γιαννάκη

Βιολοντσέλο: Σοφία Ευκλείδου

Φωτογραφίες: Depkaergazomenoi Depkaergazomenoi
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ