ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Ανδριανός για την επίσκεψη Μενδώνη στην Αργολίδα: Προωθούνται αποφασιστικά τα έργα πολιτισμού στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:18:00 μ.μ. | | |
Ανδριανός για την επίσκεψη Μενδώνη στην Αργολίδα
Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Αργολίδα, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε με τον Βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ανδριανό μνημεία και χώρους πολιτισμού και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των σχετικών έργων.
Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την Υπουργό κυρία Μενδώνη επισκεφθήκαμε μνημεία και χώρους πολιτισμού στην Αργολίδα και εξετάσαμε την πορεία των σχετικών έργων.
Συγκεκριμένα, στο Ναύπλιο επισκεφθήκαμε τα έργα στο Μπούρτζι που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, το Παλαιό Τελωνείο, τον Άγιο Νικόλαο, το κτήριο Βίγγα, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τον Άγιο Γεώργιο και τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Ακόμη συζητήσαμε την ανάγκη να γίνει το έργο που είχαμε εντάξει παλαιότερα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2014 για το πυργόσπιτο του Αγίου Αδριανού και τα έργα συντήρησης στη Μονή Ταλαντίου στο Αραχναίο.
Στο Άργος, επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου τα έργα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, μια παρέμβαση απολύτως αναγκαία τόσο δεδομένης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης του Άργους, όσο και της αναπτυξιακής διάστασης που έχει για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή η με απόλυτο σεβασμό αξιοποίηση αυτού του ανεκτίμητου πλούτου σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα σημαντικότατα μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Στις Μυκήνες επισκεφθήκαμε τα έργα πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου που ολοκληρώθηκαν και υπέγραφη έργο που προβλέπει την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης Άργους – Μυκηνών στον αρχαιολογικό χώρο.
Επίσης υπεγράφησαν μεταξύ της Υπουργού και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα οι προγραμματικές δηλώσεις για τις μελέτες και την τεχνική βοήθεια για την συντήρηση και την ανάδειξη μνημείων όπως ο ιερός ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και η Ιερά Μονή Παναγιάς Κατακεκρυμμένης – Πορτοκαλούσας στο Άργος, καθώς και για την ολοκλήρωση των μελετών για την ωρίμανση του έργου στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του κτηρίου των λουτρών-χαμάμ στο Ναύπλιο.
Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό, γιατί ακόμη μια φορά αποδεικνύει έμπρακτα το προσωπικό της ενδιαφέρον και τη βούλησή της να προωθήσει ουσιαστικά τα έργα πολιτισμού στην Αργολίδα, αλλά και τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, γιατί η Περιφέρεια χρηματοδοτεί πολλά από αυτά τα έργα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ