ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Γ.Γκιόλας: Υπέροχη βραδιά μνήμης στη Νέα Κίο με την παράσταση "Σμύρνη μανίτσα μου"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:05:00 μ.μ. |
παράσταση "Σμύρνη μανίτσα μου"
Μια πολύ ιδιαίτερη και ευαίσθητη μουσικοχορευτική παράσταση παρακολουθήσαμε χτες βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου, που διοργανώθηκε από τα ακούραστα μέλη της Επιτροπής Μνήμης Νέας Κίου και τον Πρόεδρό της Γιώργο Μανινή.


Η παράσταση είχε τον τίτλο «Σμύρνη, μανίτσα μου! (Τα παιδιά του πολέμου)» ήταν στην πραγματικότητα ένα Μουσικοθεατρικό αναλόγιο, με την ηθοποιό – σκηνοθέτη Μάνια Παπαδημητρίου, που είχε την ιδιαιτερότητα να παρουσιάζει βιωματικά τη Μικρασιατική εκστρατεία, από παλιά ημερολόγια του υπολοχαγού Γεράσιμου Γεννατά – παππού της σκηνοθέτιδας!

Ήταν ενταγμένη στη σειρά εκδηλώσεων, δράσεων και πρωτοβουλιών της Επιτροπής, που με προμετωπίδα το τρίπτυχο Θυμόμαστε…Εμπνεόμαστε… Συνεχίζουμε θα κορυφώσει τα δρώμενα αυτή την εβδομάδα με τρεις ακόμη παρουσιάσεις.
Συγκεκριμένα: 

Α) Την Τετάρτη με βιβλιο- παρουσίαση – Θεατρική παράσταση του γνωστού Ακαδημαϊκού, συγγραφέα και πρώην Δημάρχου Καισαριανής Σπύρου Τζόκα.

Β) Το Σάββατο με συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας Τρικάλων

Και Γ) Την Κυριακή με την ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του Χορευτικού του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου.

Όλες τις εκδηλώσεις που θα έχουν ελεύθερη είσοδο και κινητήρια δύναμη τη μνήμη και το μεράκι των απογόνων των προσφύγων της Κίου και που με ζήλο υπόσχονται να συνεχίσουν, αξίζει να παρακολουθήσουμε.

Γιάννης Γκιόλας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ