ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Άρχισαν οι αιτήσεις Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για την Τουριστική Σχολή στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:06:00 μ.μ. | |
ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Οι υποψήφιοι των πανελληνίων 2022 θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για τα ΙΕΚ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 ως και την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 και ώρα 24:00, με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) με κριτήριο μοριοδότησης το βαθμό απολυτηρίου Λυκείου και κοινωνικά κριτήρια ( τριτεκνία, πολυτεκνία κλπ) . 

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν το password, θα πρέπει να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες μέρες εφημερίας είτε στις 2 επιπλέον μέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου. Οι τρεις ειδικότητες του ΙΕΚ Πελοποννήσου- Υπ Τουρισμού που θα εμφανίζονται στο παράλληλο μηχανογραφικό ( ΠΜΔ) φέτος είναι οι παρακάτω: 

1. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ / ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΑΡΓΟΥΣ -ΥΠ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : 50 ΘΕΣΕΙΣ ( 25 ΠΡΩΙ & 25 ΑΠΟΓΕΥΜΑ ) 

2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ( ΣΕΦ) / ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΑΡΓΟΥΣ -ΥΠ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : 50 ΘΕΣΕΙΣ ( 25 ΠΡΩΙ & 25 ΑΠΟΓΕΥΜΑ ) 

3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ( Τουριστικό Γραφείο & Συνεδριακός Τουρισμός) / ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΑΡΓΟΥΣ -ΥΠ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : 25 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 

Οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στον αριθμό των ειδικοτήτων και των θέσεων. Τα αποτελέσματα και οι εγγραφές θα ανακοινωθούν στο τέλος Αυγούστου από το Υπ Τουρισμού. Οσες θέσεις δεν καλυφθούν από το ΠΜΔ θα προκηρυχθούν αρχές Σεπτεμβρίου 2022 από το ΙΕΚ Πελοποννήσου – Υπ.Τουρισμού ώστε να καλυφθούν με μοριοδοτούμενα κριτήρια. 

Η Τουριστική σχολή ΙΕΚ Πελ/σου βρίσκεται στην πόλη του Αργους ( ΔΑΝΑΟΥ 29) έχει αναπτύξει 10 τμήματα με 3 ειδικότητες σε πρωινή και απογευματινή λειτουργία που ξεπερνούν σε δύναμη τους 160 μαθητές -τριες κατ΄ έτος. 

Η φοίτηση είναι διετής με 6 μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις επιπέδου 3*, 4*,5* σε όλη την Ελλάδα και οδηγεί μετά από εξετάσεις πιστοποίησης σε Δίπλωμα επιπέδου 5 σύμφωνα με το Εθνικό πλαίσιο προσόντων με προοπτική εισαγωγής σε ΑΕΙ κατόπιν σχετικών εξετάσεων και αντίστοιχης προκηρύξεως. 

Οι ενδιαφέρομενοι-νες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για την σχολή και την φοίτηση στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο , Δαναού 29 στο Αργος και στα τηλ 27510 20115 & 20127 

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ