ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Βαρύ πρόστιμο σε πρατήριο καυσίμων στο Ναύπλιο για κερδοσκοπία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:39:00 μ.μ. | | |
Βενζίνη
Πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ επιβάλλονται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων σε Ναύπλιο και Ηράκλειο Κρήτης.

Συγκεκριμένα σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Ταυτόχρονα, απευθύνεται σύσταση σε άλλο ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, στη Μήλο, ώστε να παύσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης οφέλους υπέρ του κανονικού.

To υπουργείο Ανάπτυξης είχε άλλωστε προαναγγείλει ότι οι έλεγχοι από τα αρμόδια κλιμάκια σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι εντατικοί, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές και τα νησιά ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν παραβάσεις.

Την ίδια στιγμή η τιμή της βενζίνης παραμένει σε σταθερά υψηλά επίπεδα. Η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 2,329 ευρώ το λίτρο, στην Αττική αυτή τη στιγμή φτάνει κατά μέσο όρο στα 2,285 ευρώ το λίτρο.

Πάνω από τα 2,6 ευρώ συνεχίζει να βρίσκεται η τιμή στον νομό Κυκλάδων που οδηγεί την κούρσα της ακρίβειας με τη βενζίνη να πωλείται στα 2,607 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ