ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Πυρκαγιά στην Ηλεία - Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:03:00 μ.μ. | |
Φωτιά
Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στα Άγναντα στη Ηλεία που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε αγροτοδασική έκταση, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια του ορεινού οικισμού. 

 Ηδη, έχουν καεί ήδη πολλά στρέμματα με καλλιέργειες και αγροτικές εκτάσεις. Στην περιοχή Αγνάντα Ηλείας επιχειρούν 115 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρο, 36 οχήματα, έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά είναι αρκετά δύσκολη, ωστόσο είναι θετικό ότι το δάσος στα ανατολικά, νοτιοανατολικά είναι δρυς και όχι πεύκο. 

Λίγο πριν τις 18:00, δόθηκε εντολή από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι, στο Τραγανό.

Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες 

Λόγω της μάχης με τις φλόγες, έχουν τραυματιστεί τρεις πυροσβέστες. Ο ένας, υπαρχιπυροσβέστης, υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς. 

Ο υπαρχιπυροσβέστης διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας. 

Ένας άλλος πυροσβέστης βρέθηκε στην ζώνη ρίψης νερού και τραυματίστηκε ελαφρά. Έχασε προς στιγμήν τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με την βοήθεια των συναδέλφων του. 

Τρίτος πυροσβέστης που έκανε χρέη οδηγού, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτός της ζώνης επιχειρήσεων. 

Εκκένωση σπιτιών 

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο patrisnews.com, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας Βαγγέλη Χριστοφόρου, ζητήθηκε λεωφορείο για να απομακρύνει κατοίκους του χωριού, ενώ όπως τόνισε, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από την πυροσβεστική υπηρεσία για να περιοριστεί το μέτωπο, όμως οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τοπικά μέσα, η φωτιά κατευθύνεται προς τους οικισμούς της Ροδιάς και του Λουκά. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες εστίες λόγω των ισχυρών ριπών ανέμου που εκδηλώνονται στην περιοχή.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ