ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Οδηγός στην Αργολίδα συγκρούστηκε με αγριογούρουνο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:48:00 μ.μ. | | | |
Αγριόχοιρος
Αγέλες με αγριογούρουνα έχουν κάνει την εμφάνιση τους και μέσα σε χωριά και πόλεις της  Αργολίδας το τελευταίο διάστημα.

Τα αγριογούρουνα σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους χωριών του κάμπου της Αργολίδας επισκέπτονται τα χωριά καθημερινά, ειδικά τις απογευματινές ώρες, ενώ τα συναντούν και όσοι κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των περιοχών αυτών με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνονται ατυχήματα με υλικές ζημιές για τα αυτοκίνητα. 

Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο αργά το απόγευμα στη Νέα Εθνική Οδό Ναυπλίου Μυκηνών, όταν οδηγός συγκρούστηκε με αγριογούρουνο, προκαλώντας φθορές στο όχημά του. 

Βέβαια μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι οδηγοί δικύκλων όπου μια τέτοια σύγκρουση μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τον αναβάτη.

Η κατάσταση έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» σε γεωργούς και κτηνοτρόφους, καθώς τα άγρια ζώα μπαίνουν στις καλλιέργειες και προξενούν ζημιές.

Οι αγριόχοιροι φτάνουν στους οικισμούς, ακόμη και στις αυλές των σπιτιών, αναζητώντας τροφή. Η ξηρασία δεν βοηθά το άγριο ζώο να σκάψει τη γη και να βρει, ως παμφάγο, ρίζες για να καλύψει τις ανάγκες του, εξηγούν οι κυνηγοί και μάλιστα λένε πως όσα θηρεύονται είναι πολύ αδύνατα.

Μία από τις αιτίες της αύξησης των ατόμων του είδους είναι η εγκατάλειψη της υπαίθρου, καθώς τα αγριογούρουνα βρήκαν περισσότερο ζωτικό χώρο, βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής τους και αυξάνονται πιο εύκολα. Κάθε γέννα αγριογούρουνου, σε σχέση με παλαιότερες εποχές, έχει αναπροσαρμοστεί σε 8-12 άτομα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ