ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας Γ. Γκιόλα για το σκάνδαλο της Novartis

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:51:00 π.μ. |
Γ. Γκιόλας
Kοινή δήλωση εξέδωσαν οι 5 βουλευτές του Σύριζα ΠΣ που μετείχαν στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Novartis, το οποίο με περισσό θράσος, ωμά και ανερυθρίαστα οι βουλευτές της Ν. Δ. και του ΚΙΝΑΛ, που επίσης μετείχαν στην ίδια Επιτροπή, προσπάθησαν να εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρία, με τελικό αποτέλεσμα να διαψευσθούν 100% από την προχθεσινή απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου των Ανωτέρων Δικαστών.

Όσοι κατέφυγαν σε λεονταρισμούς φωνασκώντας ότι η υπόθεση Novartis είναι μια «σκευωρία» ήρθε η ώρα όχι μόνο να ζητήσουν συγγνώμη αλλά και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, δηλώνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, μετά την έκδοση του βουλεύματος με το οποίο καταρρέει ολόκληρη η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυρ. Μητσοτάκη, να ενοχοποιήσει τους Παπαγγελόπουλο, Τουλουπάκη, Βαξεβάνη, Παπαδάκου, Τάρκα, Φιλιππάκη.

Παράλληλα, παραθέτει την παρακάτω ανακοίνωση, συντασσόμενος με τους συντρόφους και συναδέλφους του:

«Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου μας δικαιώνει απόλυτα. Αποτελεί δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για εμάς, τα μέλη της Προανακριτικής του Σύριζα, που δώσαμε συνεχείς νομικές και πολιτικές μάχες για την αποκάλυψη της αλήθειας, που με δυο λέξεις συμποσούνται σ’ αυτό που λέγαμε και γράφαμε: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΚΕΥΩΡΙΑ»

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου αποτελεί κυριολεκτικά «βόμβα» που εκρήγνυται στα χέρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με «πολιτική» απόφαση των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου και της Εισαγγελέως διαφθοράς (Τουλουπάκη) για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis. Και είναι «βόμβα» διότι το βούλευμα κρίνει, αμετάκλητα πλέον, ότι «οι ενέργειες στο σκάνδαλο Novartis του πρώην υπ. δικαιοσύνης και της πρώην Εισαγγελέα διαφθοράς ΗΤΑΝ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ», δηλαδή καταρρέει ολόκληρο το κατηγορητήριο που «έστησαν» ΝΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που τελικά δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία πολιτική δίωξη για να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά τους σχέδια και κυρίως να ορθώσουν τείχος στην διερεύνηση του τεράστιου σκανδάλου για τις παράνομες και αθέμιτες πρακτικές της Novartis. Απέτυχαν, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον κ.Μητσοτάκη, να διωχθούν οι δημοσιογράφοι και εκδότες που με την ερευνητική τους σκαπάνη ανέδειξαν το σκάνδαλο(Παπαδάκου, Βαξεβάνης, Τάρκας, Φιλιππάκης). Και τελικά Δ. Παπαγγελόπουλος και Ε. Τουλουπάκη παραπέμπονται για υπόθεση άσχετη με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Νovartis.

Όμως απομένει αγώνας για την ανάδειξη όλης της έκτασης του σκανδάλου και την τιμωρία ΟΛΩΝ των ενόχων, που με παράνομες πράξεις και παραλείψεις τους προκάλεσαν ζημιά δισεκατομμυρίων στο ελληνικό δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Και η δικαιοσύνη στη χώρα μας ασφαλώς και θα κάνει, πρέπει να κάνει, αυτό που ζητούσε ο δικηγόρος των προστατευομένων μαρτύρων στις ΗΠΑ Στήβεν Κοκ: «Η Αμερικανική δικαιοσύνη έφερε τη Novartis προ των ευθυνών της ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Αυτό δικαιώνει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος που αποκάλυψαν και κατήγγειλαν αυτά τα εγκλήματα. Η Αμερικανική δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της. Ελπίζουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΥΠΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ».

Αμ’ έπος, αμ’ έργον.»

Σπυρίδων Λάππας, Θεοδώρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης​

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ