ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η Έκθεση "1922-2022: Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει με το τραίνο" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:51:00 π.μ. | | |
Θέατρο σκιών
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ συνδιοργανώνουν την Έκθεση «1922-2022. Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει με το τραίνο» στο Βαγόνι του Μουσείου Παιδικής Ηλικίας "Σταθμός".
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 2 Αυγούστου από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Μαρία Ράλλη,η Αντιπρόεδρος του  «Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου» κ. Γεωργία Σαμαρά και πολύς κόσμος.  
Στο βαγόνι αυτό θα είναι στημένη από τις 2 Αυγούστου η έκθεση για τον Καραγκιόζη και άλλους αγαπημένους ήρωες του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών από τη συλλογή του «Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου» την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής Γιάγκος Ανδρεάδης.
Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει στους κλασικούς μπερντέδες να παρελαύνουν οι αγαπημένοι ήρωες του ελληνικού θεάτρου σκιών: Ο Καραγκιόζης, ο Χατζηαβάτης, τα Κολλητήρια και η παρέα τους, ο Μεγαλέξαντρος και το φίδι, αρματολοί και κλέφτες, ο Μπαρμπαγίωργος και ο Βεληγκέκας.
Ένας ολόκληρος άψυχος κι όμως ζωντανός θίασος, από κατεργασμένο δέρμα, ζελατίνα ή σκαλιστό χαρτόνι, μέρος της συλλογής του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου
Παράλληλα, κυκλοφορεί από το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Τόπος» η δίγλωσση (ελληνική και αγγλική) πολύχρωμη έκδοση που παρουσιάζει την συλλογή ελληνικού θεάτρου σκιών του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου με τίτλο «Εγώ ο Καραγκιόζης. Κατάλογος για μια έκθεση»
Το κείμενο και η επιμέλεια είναι επίσης του καθηγητή Γιάγκου Ανδρεάδη και η μετάφραση στα αγγλικά της σκηνοθέτιδας Ιόλης Ανδρεάδη. Ενώ αποκλειστικός χορηγός της έκδοσης είναι η Βικτωρία Καρέλια η οποία και τιμήθηκε μέσω αντιπροσώπου της για την συνεισφορά της κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.
Στις 21.00 πραγματοποιήθηκε και η πρώτη παράσταση «Ο Καραγκιόζης αν- Ιχνευτής», καραγκιοζίστικη μεταγραφή του αρχαίου σατυρικού δράματος Ιχνευτές του Σοφοκλή στο θεατράκι του ΟΣΕ που παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ