ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Το ΚΚΕ Αργολίδας καταδικάζει τον ξυλοδαρμό του μετανάστη εργάτη γης στο Κουτσοπόδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 π.μ. | |
ΚΚΕ
Καταδικάζουμε τον ξυλοδαρμό του μετανάστη εργάτη γης στο Κουτσοπόδι του δήμου Άργους- Μυκηνών! Tην ώρα που πήγε να ζητήσει το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων του -ενώ δούλευε και ανασφάλιστος- ξυλοκοπήθηκε από το αφεντικό του!!

Μέσα και από αυτό το γεγονός έρχονται ξανά στην επιφάνεια οι άσχημες συνθήκες ζωής και δουλειάς των εργατών γης σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών, που οδηγεί σε φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος τους.

Έλληνες και ξένοι εργάτες, πρέπει να αντισταθούν στην πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά που επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να αντιπαλέψουν συνολικά αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.

Καλούμε άμεσα τη κυβέρνηση να πάρει μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλιστούν, σε όλους τους εργάτες γης ανεξαιρέτως, με εντατικούς ελέγχους των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών:

Η ασφαλής διαμονή και διαβίωση των εργατών γης σε επαρκείς και υγιείς χώρους.

Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Διασφάλιση της καταβολής των δεδουλευμένων και το ύψος του ημερομίσθιου να επιτρέπει μια αξιοπρεπή ζωή που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του κάθε εργαζόμενου και την επιβίωση της οικογένειάς του.

Αριθμός Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), μέρα εργασίας και Ασφάλιση. Πρόσβαση και κάλυψη σε εξετάσεις, φάρμακα και αναγκαία ιατρική περίθαλψη.

Να εκδοθούν άδειες παραμονής μακροχρόνιες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα και πολύχρονες καθυστερήσεις και να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ