ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

1η Σεπτεμβρίου η Γιορτή Πατάτας στα Δίδυμα Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:36:00 μ.μ. | | |
Πατάτες ψητές
Από το 2014, στην Κοινότητα Διδύμων, έχει καθιερωθεί η “Γιορτή Πατάτας”, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού κέντρου Διδύμων, προσφέροντας χαρά και γλέντι σε ντόπιους και επισκέπτες της Ερμιονίδας, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη γιορτή.

Οι επισκέπτες αποζητούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ενσωματωθούν με τους ντόπιους, να νιώσουν φιλοξενούμενοι του τόπου και να ζήσουν για λίγο την ζωή μας μέσα στις διακοπές τους.
Και εμείς αυτή τη φιλοξενία την προσφέρουμε απλόχερα.

Η πατάτα που καλλιεργείται εδώ και 100 περίπου χρόνια στο όμορφο χωριό των Διδύμων, αποτελεί σημαντική ασχολία για τους κατοίκους του.
 
Οι εθελόντριες γυναίκες του Λαογραφικού Κέντρου των Διδύμων και όχι μόνο, με φιλόξενη διάθεση, ετοιμάζουν αλμυρά και γλυκά εδέσματα με κύριο υλικό την πατάτα και μοναδικό σύνθημα :''Ελάτε να διασκεδάσουμε και να μάθουμε τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό του κάθε τόπου''.

Την Πέμπτη 1/9/2022, στις 8.00 μ.μ. σας περιμένουμε στο Λαογραφικό Κέντρο Διδύμων να απολαύσουμε αυτή την όμορφη γιορτή.

Φέτος θα ξεναγηθούμε για πρώτη φορά σε μια σπάνια έκθεση μουσικών οργάνων από την Αφρική, Ινδία, Μεξικό, και άλλες χώρες και επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά μουσικά όργανα ντόπιων καλλιτεχνών, οι οποίοι διασκέδασαν κόσμο στο παρελθόν.

Συμμετέχει το Χορευτικό του Δήμου Ερμιονίδας.

Μια συνδιοργάνωση του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων και του Δήμου Ερμιονίδας.

Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου
Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ