ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Διασώσεις από ναυαγοσώστες στην Αργολίδα: 50χρονη στην Καραθώνα και 74χρονη στην Νέα Κίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:38:00 μ.μ. | | | | |
Διασώσεις από ναυαγοσώστες στην Αργολίδα
Διασώσεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τους ναυαγοσώστες της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Πελοποννήσου στην Καραθώνα του Δήμου Ναυπλιέων και στην Ν. Κίο του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα.
 
Αναλυτικότερα, όσον αφορά το περιστατικό στην παραλία της Καραθώνας, ο ναυαγοσώστης Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος αναφέρει: 

«Στις 17.15 περίπου ο Μ.Η., Βελγικής καταγωγής με ενημέρωσε πως η κοπέλα του Τ.Σ. έχει πέσει από τη σανίδα του wingfoil και δεν μπορούσε να ανέβει ξανά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή της. 

Αμέσως, έσπευσα με τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό του πύργου στο σημείο που βρισκόταν (πίσω από το νησάκι της Καραθώνας), την εντόπισα, της παρείχα πρώτες βοήθειες και με ασφάλεια επιστρέψαμε στην ακτή με την σωστική λέμβο. 

Καθ΄ όλη την διάρκεια του περιστατικού προς παροχή βοήθειας πλησίον μου έπλεε το jetski με επιβαίνοντες τους ναυαγοσώστες Χριστιάνα Γαρουνιάτη και Μάριο Ρέντα.»

Σχετικά με την διάσωση της Νέας Κίου, ο ναυαγοσώστης Βασίλης Τράκας αναφέρει: 

«Στη 13.00 περίπου το μεσημέρι στην παραλία της Ν. Κίου η 74χρονη Κ.Κ. έχασε τις αισθήσεις της, ενώ κολυμπούσε περίπου 50 μέτρα από την ακτή, με αποτέλεσμα την εισρόφηση νερού. 

Αμέσως, έσπευσα προς το μέρος της, διαπίστωσα πως έχει τις αισθήσεις της, την οδήγησα στην ακτή και της παρείχα τις πρώτες βοήθειες. 

Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, που έλεγξαν τις ζωτικές ενδείξεις της και κατέγραψαν το συμβάν.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ