ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Επενδύσεις και έργα στην Ερμιονίδα επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Μενδώνη
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, επισκέφθηκε την Αργολίδα το πρωί χθες, Τρίτη 9 Αυγούστου, συνοδεύοντας την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία διενήργησε αυτοψίες, σε σειρά έργων στην περιοχή της Ερμιονίδας.

Ειδικότερα, η υπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τουριστικής επένδυσης Killada Hills, σχετικά με το θέμα των καθυστερήσεων που προκύπτουν, λόγω της ύπαρξης αρχαιοτήτων στην περιοχή της εν λόγω επένδυσης και των ερευνών που διεξάγονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Στην εν λόγω συνάντηση, στην οποία μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, όπως και η Εφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας Αλκηστις Παπαδημητρίου, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Γανώσης, τονίστηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια αφ’ ενός για την ένταση των ρυθμών στις αρχαιολογικές έρευνες και αφ’ ετέρου για καλύτερο συντονισμό ώστε να προχωρήσει η επένδυση, ενώ στις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου θα υπάρξει νέα κάθοδος της υπουργού και νέα σύσκεψη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ακολούθησε επίσκεψη και αυτοψία στον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη -παρουσία και της Μητροπολίτης Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ- το έργο ανακατασκευής του οποίου καθυστερεί αρκετά χρόνια, δεδομένου ότι η εν λόγω εκκλησία του 16ου αιώνα, που αποτελεί εμβληματικό μνημείο της περιοχής. - έχει θεμελιωθεί πάνω από τον αρχαίο ναό της Δήμητρας.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, γνωστοποιήθηκε ότι μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες ώστε να δημοπρατηθεί το εν λόγω έργο, με πόρους κυρίως από την Περιφέρεια και μέσω προγραμματικής μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Ερμιονίδας και της Μητρόπολης Υδρας, Σπετσών. .
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ