ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο Άργους για την "Ηλέκτρα" του Ευρυπίδη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:25:00 μ.μ. | | |
"Ηλέκτρα" του Ευρυπίδη
Την τραγωδία του Ευρυπίδη "Ηλέκτρα" στο Αρχαίο Θέατρο Άργους παρακολούθησε εχθές και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Θέατρο.
Σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα, την τραγωδία που αναφέρεται στο Άργος και τις Μυκήνες, παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης.
Η Ηλέκτρα, η κόρη του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, κατάγεται από τον οίκο των Ατρειδών. Ο Αίγισθος, ο φονιάς του πατέρα της, την πάντρεψε με έναν φτωχό γεωργό στα περίχωρα του Άργους. 
Όταν ο αδελφός της Ορέστης επιστρέφει στις Μυκήνες, συνοδευόμενος από τον Πυλάδη, η Ηλέκτρα του ζητάει την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, του Αίγισθου και της Κλυταιμνήστρας. 
Ο Ορέστης εκπληρώνει την επιθυμία της, σκοτώνοντας τον Αίγισθο. Τα δυο αδέρφια σκοτώνουν και την μητέρα τους. Μετά τη δολοφονία όμως, κυριαρχούνται από τύψεις. 
Ως από μηχανής θεοί εμφανίζονται οι Διόσκουροι, ο Κάστορας και ο Πολυδεύκης, προκειμένου να καταπραΰνουν τον φόβο των τραγικών προσώπων και δίνουν ως τελική λύση να παντρευτεί η Ηλέκτρα τον Πυλάδη και ο Ορέστης να ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα για να δικαστεί από τον Άρειο Πάγο. Αν κριθεί αθώος θα εγκατασταθεί στο Άργος.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν η Μαρία Κίτσου και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος. Μαζί τους : ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Σπύρος Κυριαζόπουλος, ο Νίκος Λεκάκης, η Ιωάννα Μαυρέα, ο Ιάσονας Παπαματθαίου και ο Αντώνης Σταμόπουλος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ