ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Εντυπωσιάζουν τα έργα του εικαστικού Γιάννη Καμίνη στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. | | | |
Γιάννης Καμίνης
Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 26 Αυγούστου στην γκαλερί της Βασιλικής Ξυλινά, Vasiliki galerie d'art, Σταϊκοπούλου 50 & Φαβιέρου 1, στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου η ατομική έκθεση του διεθνούς εικαστικού Γιάννη Καμίνη.
Η έκθεση με θέμα "Υπέρβαση" θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022.
Ο καλλιτέχνης παραβρέθηκε στα εγκαίνια και εξήγησε πώς η υπέρβαση μπορεί να αποτελεί μια λύση στις δοκιμασίες της ζωής μας στο διηνεκές, ως αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης.
Αυτή η αναδρομική έκθεση του διεθνούς εικαστικού Yiannis Kaminis παρουσιάζει επιλεγμένα έργα από τη διαχρονική του διαδρομή στη ζωγραφική η οποία διαπνέεται από τον υπερβατικό τρόπο με τον οποίο δημιουργεί. 
Έτσι αναδύονται σημαίνοντα, νοήματα, σύμβολα και αρχέτυπα ως ανταπόκριση σε υπαρξιακά ζητήματα. 
Ο Γιώργος Ορφανίδης, Αρχαιολόγος, Ιστορικός Τέχνης, Creative Director, Υποψήφιος Διδάκτωρ (Joint Program) – ΑΠΘ & Πανεπιστήμιο Τουλούζης ΙΙ σχολιάζει την έκθεση και δίνει έμφαση στην οικουμενική διάσταση των έργων του Γιάννη Καμίνη. 
Όπως ο ίδιος αναφέρει στο κείμενό του: "Ο εικαστικός Γιάννης Καμίνης αφηγείται ιστορίες με βαθύτατα οικουμενικό υπόβαθρο. Στηλιτεύει την ερμηνεία της πολιτιστικής εξέλιξης του κόσμου, επιδιώκει την ανάπτυξη ενός διαπολιτισμικού διαλόγου, την εύρεση της όασης που θα μας ξεδιψάσει επιτέλους, όποιοι κι αν είμαστε οι συνταξιδιώτες της ερήμου, από όπου κι αν προερχόμαστε. Άλλωστε, πρέπει να συμβιώνουμε, να μοιραζόμαστε κοινές γνώσεις και συναισθήματα, ή με άλλα λόγια, να βαδίζουμε στο δρόμο του μετα-μοντέρνου, χωρίς να μετουσιωνόμαστε σε φερέφωνα μιας "απολιθωμένης παράδοσης".
Ο εκθεσιακός χώρος παραχωρείται αφιλοκερδώς από την "Vasiliki - galerie d’ art Ελληνογαλλικός Εικαστικός κύκλος", που υποστηρίζει σύγχρονους καλλιτέχνες, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα των εκθέσεων. Επιθυμία της ιδιοκτήτριας, κυρίας Βασιλικής Ξυλινά, η οποία είναι η ίδια εικαστικός και επιμελήτρια, είναι να αναδεικνύεται η αξία της τέχνης ως σημείο αναφοράς για ποιότητας ζωής μέσα από την καλλιέργεια και ψυχική ανύψωση του ανθρώπου. 
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ