ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Απαιτούμε να αποκατασταθεί άμεσα η βλάβη στην Αρβανιτιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:30:00 μ.μ. |
βλάβη στην Αρβανιτιά
Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης στην περιοχή της Αρβανιτιάς λόγω της μόλυνσης που προκαλείται από την αποχέτευση του παρακείμενου καταστήματος.


Επειδή η σιωπή των αρμόδιων φορέων είναι εκκωφαντική τους προκαλούμε να απαντήσουν δημόσια στα εξής ερωτήματα:

· Η ΔΕΥΑΝ έχει ή δεν έχει την αρμοδιότητα αποκατάστασης της βλάβης για την χαλασμένη αποχέτευση; Είναι ή όχι συνδεδεμένη με την κεντρική αποχέτευση; Αν είναι ιδιωτική γνωρίζει που καταλήγει;

· Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που νοίκιασε το κατάστημα σε ιδιώτη τι ενέργειες έχει κάνει με σκοπό την επίλυση του προβλήματος;
Γινόμαστε μάρτυρες της ανικανότητας της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί και να επιλύσει προβλήματα που αφορούν στη προστασία μιας περιοχής απίστευτου φυσικού κάλλους και υψηλής επισκεψιμότητας καθώς και της δημόσιας υγείας. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτή η συνεχής ροή λυμάτων αποτελεί κίνδυνο για την υγεία χιλιάδων λουόμενων και περιπατητών της περιοχής.

Είναι πρόκληση, όταν επί δεκαετίες βλέπουμε τις πόρτες να είναι ανοιχτές και τα ταμεία γεμάτα σε ό,τι εξυπηρετεί κυρίως το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, ενώ οι ανάγκες του λαού να παραγκωνίζονται ή να εξοστρακίζονται και τελείως, όταν γέρνει η ζυγαριά στο «κόστος» με κριτήριο το επιχειρηματικό κέρδος.
Η πληγή πια κακοφόρμισε με την πολιτική που ακολούθησαν διαχρονικά τοπικές και περιφερειακές αρχές στο ζήτημα της διαχείρισης των λυμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος στο Δήμο μας.

Απαιτούμε να αποκατασταθεί άμεσα η βλάβη και οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ