ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Γ.Γκιόλας: Η χώρα διασύρεται - Το λιβάνισμα στην κυβέρνηση συνεχίζεται

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:50:00 μ.μ. |
Γ.Γκιόλας
Λίγο πολύ όλοι παρακολουθήσαμε κατ’ ανάγκη, επί περισσότερο χρόνο την τηλεοπτική κυρίως κάλυψη των γεγονότων κατά το τριήμερο των αργιών.

Ειδήσεις για τις οποίες καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να παρουσιαστούν ως έγκυρες, ιδίως πειστικές και κυρίως ευχάριστες.

Οι μέθοδοι βέβαια είναι γνωστοί και δοκιμασμένοι σε βάθος χρόνου.

Α. Υπερτονισμός και εκτίναξη του πατριωτικού φρονήματος, πάντα σε άρρηκτη σύνδεση – ταύτιση με τη μεγάλη θρησκευτική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Έστω κι αν η σοφή λαϊκή ρήση αποφαίνεται ότι «το πολύ Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο Θεός».

Β. Παντελής αλλοίωση και κακότεχνη διαστρέβλωση της Ιστορίας με τις ορδές των βαρβάρων μεταναστών του Έβρου, που θέλουν να παραβιάσουν τα σύνορά μας. Ακροθιγής και μόνο αναφορά στο θάνατο ενός αθώου 5χρονου κοριτσιού, που ίσως απέτρεψε την απώλεια και άλλων… εισβολέων, από τους 30-35 που τόλμησαν να πατήσουν μία από εκείνες τις νησίδες του ποταμού, που σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να αποτελέσει διασυνοριακό πρόβλημα. Τα ίχνη των άτυχων αυτών ανθρώπων, δεν είχαν καταφέρει να τα ανακαλύψουν παρά τη θωράκιση των δυνάμεων φύλαξης των συνόρων μας με τα τόσο τέλεια και υψηλής ακρίβειας ηλεκτρονικά μέσα.

Ας καλούσαν έναν ερασιτέχνη χειριστή drone που θα τους είχε λύσει το πρόβλημα, αν αυτό επιθυμούσαν, πολύ πριν κάνουν τη χώρα διεθνώς ρεζίλι τα ξένα ΜΜΕ, τα οποία ενημέρωναν τον κ. Μηταράκη, αρμόδιο Υπουργό, ότι εδώ και τόσες μέρες είναι αποκλεισμένοι τόσα άτομα σε μια νησίδα του Έβρου.

Γ. Η συνήθης προβολή των … ανακουφιστικών οικονομικών μέτρων που όλο το καλοκαίρι ακούγονται, ως φάρμακο για πάσα νόσο όπως, ακρίβεια, άνοδο του πληθωρισμού, ενεργειακή φτώχεια. Ας έχουμε υπομονή όμως, ο πολυχρονεμένος μας αφέντης – Υπερκυβερνήτης Κυριάκος Μητσοτάκης σε 24 μέρες στη ΔΕΘ θα κάνει το θαύμα του και θα επουλώσει όλες τις πληγές και την οικονομική αιμορραγία από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ως τότε..Δοξάστε τον!

Εδώ θα ήθελα να σταθώ σε μία και μόνο διαυγέστατη είδηση που μπήκε κατά λάθος, ίσως τους ξέφυγε. Στο νυχτερινό δελτίο των 12, της ΕΡΤ έγινε αναφορά στο επίπεδα ρεκόρ των 230 ευρώ που έφτασε η τιμή Μεγαβατώρας του φυσικού αερίου στην τρισκατάρατη χρηματαγορά της Ολλανδίας. Άμεσο αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στα εθνικά χρηματιστήρια της Ευρώπης η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλες σχεδόν τις χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, με πρώτες τη Γερμανία και τη Γαλλία σε 550 ευρώ,κι από κοντά στην φτωχοποιημένη χώρα μας όπου έφτασε στα 416 ευρώ. Στις φωτεινές εξαιρέσεις, ή μήπως σε κάποιους δεν αρέσουν τα θαυμαστικά επίθετα, ανήκουν οι Ισπανία και Πορτογαλία, με 139 ευρώ μόνο την Μwh. Εκεί, όπως σχολιάσθηκε από τη δημοσιογράφο, οι Κυβερνήσεις έλαβαν ρυθμιστικά (υπέρ της κοινωνίας λέω εγώ) μέτρα! Και τέλος,

Δ. Παρά το γεγονός ότι το θέμα των παρακολουθήσεων και της ωμής παρέμβασης στο δικαίωμα στην ελεύθερη και απαραβίαστη επικοινωνία, προσβάλει και απειλεί ευθέως τους θεσμούς της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, όλα μα όλα τα συστημικά Μέσα έλαμψαν με την αφωνία τους!

Νομίζουν οι αφελείς ότι το θέμα είναι παροδικό και θα το ξεπεράσουν; Πλανώνται πλάνην οικτράν. Ήδη μεγάλες εφημερίδες παγκόσμιας εμβέλειας (New York Times, Washigton Post, Guardian) ασχολούνται με ερευνητικό ρεπορτάζ για το θέμα και η Ελληνική Κυβέρνηση εγκαλείται από Διεθνείς οργανισμούς να δώσει εξηγήσεις με τη χώρα μας να σχολιάζεται αρνητικά και απαξιωτικά για μία ακόμη φορά και αυτό με αποκλειστική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ηχηρή παρέμβαση χτες στο Κομμένο της Άρτας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους λέγοντας «..με απλές λέξεις οι πολιτικοί «ταγοί» για να δικαιώσουν την προαναφερόμενη δημοκρατική τους νομιμοποίηση στην απλή διαχείριση της εξουσίας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά οφείλουν να αναδεικνύονται με θάρρος και συνέπεια και δίχως υπολογισμό του λεγόμενου πολιτικού κόστους, ασυμβίβαστοι υπερασπιστές της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και των θεσμών της».

Και λίγο πιο πάνω.. «Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού αντικειμενική».

Αυτά τα ξάστερα και πεντακάθαρα.. Και όποιος άκουσε, άκουσε!

Γιάννης Γκιόλας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ