ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Estella Festival: Ημερίδα με τον Αρχαιολόγο και Αν. Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Παναγιώτη Φάκλαρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:40:00 μ.μ. | |
Estella Festival
Το Estella Festival επέστρεψε! Ύστερα από δύο χρόνια απουσίας επανήλθε με έναν αέρα ανανέωσης και δημιουργικότητας!


Φέτος το φεστιβάλ δεν παρέμεινε μόνο στα όρια του Παραλίου Άστρους όπως έκανε τις προηγούμενες χρονιές αλλά διευρύνθηκε με σκοπό την ανάδειξη και άλλων αξιοσημείωτων περιοχών του Δήμου Βορείας Κυνουρίας!

Παίξαμε με τους αστερισμούς και συγκεκριμένα τον αστερισμό τριών τοποθεσιών που φιλοξενούν τρία κάστρα – φρούρια που επί αιώνες φρουρούν και προστατεύουν τη Γη της Θυρέας: το κάστρο Estella στο Παράλιο Άστρος, το Καστράκι της Μελιγούς και το «νησί» του Αγίου Ανδρέα όπου βρίσκονται τα λείψανα της αρχαίας πόλης Ανθήνης.
Μέσα από τις μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν περιηγηθήκαμε στους χώρους αυτούς, τους εξερευνήσαμε και τους γνωρίσαμε καλύτερα!

Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε την ιστορία που κρύβουν, η οποία εκτείνεται στις απαρχές της νεολιθικής εποχής. Ξεκινώντας από το πιο παλιό, το «νησί» στο λιμάνι του Αγίου Ανδρέα όπου βρίσκεται η αρχαία πόλη της αρχαίας Ανθήνης λείψανα της οποίας σώζονται έως σήμερα θα φθάσουμε στο πιο νέο, το Καστράκι της Μελιγούς - σε μια υπέροχη ιστορική αναδρομή με την βοήθεια του επιφανή Αρχαιολόγου και Αναπληρωτή Καθηγητή της Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτη Φάκλαρη.

Με την βοήθεια του κ. Φάκλαρη θα ταξιδέψουμε μέσα στους αιώνες και θα ανακαλύψουμε μαζί την ιστορία της Θυρέας Γης και των «φρουρών» της μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 19 Αυγούστου στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους.

Παράλληλα θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό με απεικονίσεις των περιοχών αυτών από τις αρχές του εικοστού αιώνα έως και το σήμερα!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ