ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Θρίλερ πάνω από την Αργολίδα: F-16 αναχαίτισαν πολιτικό αεροσκάφος - Σε περιστατικό Renegade οφείλονταν οι ήχοι των εκρήξεων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:47:00 π.μ. | | |
F-16 αναχαίτισαν πολιτικό αεροσκάφος
Κωδικός Renegade πάνω από την Αργολίδα με απογείωση F-16 για ύποπτο αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από Μαδρίτη για Βηρυττό με 145 επιβάτες, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Αυγούστου.

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Θρίλερ σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης 10/8 στους ελληνικούς αιθέρες πάνω από την περιοχή του Άργους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr.

Δόθηκε από το αεροπορικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Ισπανία (CAOC Torrejón) κωδικός Renegade, εντολή για αναχαίτιση πολιτικού αεροσκάφους το οποίο δεν απαντούσε στις κλήσεις και δεν μιλούσε στον ασύρματο.

Είχε γίνει ήδη πολλές φορές προσπάθεια επαφής με το αεροσκάφος αλλά δεν είχαν πάρει καμία απάντηση από τον ασύρματο, κάτι που ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Renegade στην Αργολίδα: Απογειώθηκαν F-16 για ύποπτο αεροσκάφος

Άμεσα δόθηκε η εντολή στην Ελλάδα να απογειώσει η Πολεμική Αεροπορία μαχητικά αεροσκάφη για να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και οπτικής επαφής με το πιλοτήριο του αεροσκάφους. Επρόκειτο για αεροσκάφος Airbuss A321 με 145 επιβάτες το οποίο είχε απογειωθεί από τη Μαδρίτη με προορισμό τη Βηρυττό.

Άμεσα απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα δυο μαχητικά F-16 τα οποία βρίσκονταν σε ετοιμότητα και προσέγγισαν το πολιτικό αεροσκάφος περίπου πάνω από την Αργολίδα.

Η διαδικασία της αναχαίτισης ενός πολιτικού αεροσκάφους περιλαμβάνει οπτική αναγνώριση, ανάκτηση επαφής και επικοινωνίας και καθοδήγηση και συνοδεία είτε στην αρχική προβλεπόμενη πορεία, είτε εκτός απαγορευμένης περιοχής – εναερίου χώρου, είτε στο αεροδρόμιο προσγείωσης.

Κωδικός Renegade στο Άργος: Απογειώθηκαν F-16 για ύποπτο αεροσκάφος

Τα δυο ελληνικά μαχητικά συνάντησαν το ύποπτο αεροσκάφος περίπου γύρω στις 7 και μισή το απόγευμα της Τετάρτης 10 Αυγούστου. Εκεί κατάφεραν να αποκαταστήσουν επαφή με τον πιλότο και να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μάλλον είχε ξεχάσει να γυρίσει τα όργανα στη σωστή συχνότητα κι έτσι δεν απαντούσε σε καμία από τις κλήσεις.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από κατοίκους πολλών περιοχών της Αργολίδας οι οποίοι ειδοποίησαν την πυροσβεστική ότι άκουσαν κάτι περίεργους ήχους σαν εκρήξεις.

Το Armyvoice.gr έκανε τη σχετική έρευνα και διαπίστωσε ότι ήταν το περιστατικό Renegade το οποίο είχε και αίσιο τέλος.

Οι πτήσεις των Rafale που είχε γίνει νωρίτερα πάω από την Πελοπόννησο φαίνεται τελικά ότι δεν σχετίζονται με τους ήχους των εκρήξεων που άκουσαν οι κάτοικοι των περιοχών της Αργολίδας. 

Να θυμίσουμε ότι ένα ανάλογο περιστατικό ήταν και αυτό πυ είχε σημειωθεί μια ημέρα πριν τον Δεκαπενταύγουστο, με το αεροσκάφος της κυπριακής εταιρίας Ήλιος, που συνετρίβη στις 14 Αυγούστου 2005 στις 12:03 ώρα Ελλάδας σε λοφώδη περιοχή πλησίον του Γραμματικού Αττικής. Συνολικά οι 115 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους.

Πηγή: armyvoice.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ