ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Καιρός: Ζέστη με υγρασία Παρασκευή και Σάββατο - Στροφή 180° την Κυριακή με βροχές και ανέμους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. |
Καιρός
Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και μόνο στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση.


Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και το Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 2 με 3 και στα ανατολικά έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 και κατά τόπους έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός-Meteo: Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Σύμφωνα με το meteo, την Παρασκευή αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικά παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 29-30 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 27-28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 29-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 29-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 23-25, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 31-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27-28 βαθμούς.

Μαρουσάκης: Επικίνδυνες καιρικές μεταβολές

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, έκανε λόγο για έντονα και επικίνδυνα καιρικά σκαμπανεβάσματα στις αρχές Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Οκτώβρης θα ξεκινήσει με έντονη ζέστη και υγρασία, συνεχίζοντας με επικίνδυνους ανέμους και καταιγίδες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του μετεωρολόγου:

«Επικίνδυνες καιρικές μεταβολές

Με έντονα αλλά και επικίνδυνα καιρικά σκαμπανεβάσματα θα υποδεχτούμε τον Οκτώβρη στη χώρα μας μιας και από την έντονη ζέστη και την υγρασία, θα οδηγηθούμε στους επικίνδυνους ανέμους και τις καταιγίδες.

Ποδαρικό του Οκτώβρη με πολλή ζέστη, υγρασία και ομίχλες

Και αν νομίζουμε ότι το Καλοκαίρι "παρέδωσε" τα όπλα για φέτος, η καιρική εξέλιξη των επόμενων ημερών θα μας διαψεύσει.

Και αυτό γιατί μια νέα πολύ θερμή αέρια μάζα θα "εκτοξεύσει" τον υδράργυρο το Σάββατο όπου είναι και η πρώτη ημέρα του Οκτώβρη σε καθαρά καλοκαιρινά επίπεδα. Έτσι λοιπόν το Σάββατο προς τα κεντρικά, ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα θα πρέπει να δούμε θερμοκρασίες το μεσημέρι κοντά στους 33° με 35°, τοπικά δε ίσως και λίγο παραπάνω. Η ημέρα όμως έχει μικρύνει αρκετά και ο παράγοντας αυτό σε συνδυασμό με τους νοτιάδες που θα φυσούν θα ανεβάσουν σημαντικά και την υγρασία.

Έτσι λοιπόν μέσα στο Σάββατο θα συναντήσουμε και αρκετά πυκνές ομίχλες κυρίως προς τα ανατολικά και νότια και με έμφαση τη θαλάσσια έκταση του Αιγαίου αλλά και χερσαία τμήματα που βρέχονται από αυτό και θα πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή στις μετακινήσεις μας. Η εξέλιξη που μόλις περιγράψαμε απεικονίζεται στους πρώτους δύο χάρτες του προγνωστικού μας μοντέλου.

Επικίνδυνες καταιγίδες-άνεμοι την Κυριακή

Και αφού ο καιρός θα μας οδηγήσει στις παραλίες την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη, την Κυριακή θα κάνει στροφή 180° για να οδηγηθούμε σε επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και επικίνδυνους βοριάδες.

Πιο συγκεκριμένα η αλλαγή αυτή θα ξεκινήσει μέσα στη νύχτα του Σαββατού προς την Κυριακή και από τα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές και επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και τους πολύ ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους. Μέχρι το τέλος της Κυριακής τα φαινόμενα αυτά θα έχουν επηρεάσεις αρκετές περιοχές από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια με ταυτόχρονη βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά.

Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα θα μας μείνουν κυρίως οι πολύ δυνατοί βοριάδες προς τα ανατολικά και νότια με τον υδράργυρο να επανέρχεται σε πιο συμβατά με την εποχή επίπεδα και κάποιες λίγες βροχές να επιμένουν προς τα ανατολικά και βόρεια.

Από τον τρίτο μέχρι και τον όγδοο χάρτη που συνοδεύουν την ανάλυσή μας, απεικονίζεται η πορεία των βροχοπτώσεων αλλά και η εξέλιξη των ανέμων που θα συνοδεύουν αυτή την απότομη καιρική μεταβολή.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή και παραμένουμε συνεχώς ενημερωμένοι».

Αρναούτογλου: Αλλάζει ο καιρός από την Κυριακή


Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου στην ΕΡΤ 3, η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 36 βαθμούς το Σάββατο, ωστόσο, την Κυριακή το σκηνικό θα αλλάξει σε ορισμένες περιοχές.

Όπως τόνισε, υπάρχει διχογνωμία σχετικά με τη κίνηση συστήματος από την Ιταλία, το οποίο ενδέχεται να επηρεάσει τον καιρό στη δυτική Ελλάδα από την Κυριακή, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες.

Τις επόμενες ώρες θα υπάρχουν σχετικά στοιχεία.

Ωστόσο, υπάρχει μία ανατροπή στις προγνώσεις... Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος ανέφερε πως υπάρχει διχογνωμία για την κίνηση ενός συστήματος από την Ιταλία, το οποίο πιθανότατα θα αλλάξει τον καιρό στη δυτική Ελλάδα από την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, φέρνοντας βροχές, μπόρες και δυνατές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να φτάσει ακόμη και τους 10 βαθμούς Κελσίου, σε σχέση με το Σάββατο 1 Οκτωβρίου.

Η πτώση της θερμοκρασίας ενδέχεται να είναι πιο αισθητή αισθητή την Τρίτη, ωστόσο, η ψύχρα αναμένεται να είναι αισθητή και νωρίτερα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ