ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Την 1η Οκτωβρίου στον Ισθμό της Κορίνθου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Χ. Τρικούπη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:10:00 π.μ. | | |
Χαρίλαος
Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου θα γίνουν, στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πρωθυπουργού της Ελλάδας Χαρίλαου Τρικούπη -του οραματιστή πολιτικού που υλοποίησε, μεταξύ άλλων, το έργο της διάνοιξης της διώρυγας, τα εγκαίνια της οποίας τέλεσε το 1893.

Στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής, με την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας- αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο αυτόν πολιτικό, θα γίνουν στις 7 το απόγευμα από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλία.

Επιπλέον, προγραμματίζεται να γίνει και η αποκάλυψη δύο αναθηματικών πλακών, μίας για τη μάχη εκατέρωθεν της διώρυγας μεταξύ των συμμάχων και των γερμανικών στρατευμάτων εισβολής στις 26 Απριλίου 1941 και μίας δηλωτικής για την λειτουργία στην περιοχή από τον γερμανικό στρατό κατοχής στρατοπέδου αιχμαλώτων πολέμου.

Οι δύο αναθηματικές πλάκες, δημιουργήθηκαν με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων με την Παγκορινθιακή Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, τις Τζένη Κρασοπουλάκη και Χριστίνα Δεποτέρη και τον Αυστραλό ιστορικό και συγγραφέα Τζιμ Κλέιβεν, ο οποίος πρόσφατα είχε επισκεφθεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, στην Τρίπολη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ