ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

300.000 ευρώ για καθαρισμούς χειμάρρων στην Αργολίδα από την Περιφέρεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:20:00 μ.μ. | |
Ποτάμι
Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.


Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης του προϋπολογισμού 300.000 ευρώ αντιπλημμυρικού έργου καθαρισμών χειμάρρων στην Αργολίδα.

Προέβη επίσης στην έγκριση του πρακτικού 2 “ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου (κατακύρωσης)” του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ έργο επανάχρησης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης δύο κτηρίων της Μητρόπολης Κορίνθου (Βιβλιοθήκη και Εκθετήριο) για την ανάδειξή τους ως πνευματικά κέντρα.

Η Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε το πρακτικό 2 ‘ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης’ της επιτροπής διεξαγωγής ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για το με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ έργο συντήρησης και σήμανσης (οριζόντιας και κάθετης) του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Π.Ε. Κορινθίας.

Προέβη εξ άλλου στην έγκριση της διενέργειας διαγωνισμών 
α) για το προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ έργο αποκατάστασης βλαβών από την πυρκαγιά του 2021 στην επαρχιακή οδό 20 Καρβελάς – Μυρσίνη από το 9ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γύθειο – Αρεόπολη, 

β) για το προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο αποκατάστασης βλαβών από την πυρκαγιά του 2021 στην επαρχιακή οδό 18 Γύθειο – Πλάτανος – Μυρσίνη – Σιδηρόκαστρο,

 γ) για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο αποκατάστασης βλαβών από την πυρκαγιά του 2021 στην επαρχιακή οδό 19 Γύθειο -Αρεόπολη και της συμβολής της με την εθνική οδό Σπάρτης – Γυθείου (παράκαμψη) και στην επαρχιακή οδό 26 Γύθειο – Σκάλα και 

δ) για το προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο αποκατάστασης βλαβών από την πυρκαγιά του 2021 στην επαρχιακή οδό 17 Χάνια Κουτουμούς – Κόκκινα Λουριά προς Καρδαμύλη.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την σκοπιμότητα του σχεδίου σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Δυτικής Μάνης για την αντικατάσταση (λόγω παλαιότητας και αμιάντου) των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης από τις πηγές Βιρού έως την Κοινότητα Πύργου.

Εκτός ημερησίας διάταξης, εξ άλλου, εγκρίθηκε το πρακτικό 2 “ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου (κατακύρωσης)” του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το με προϋπολογισμό 7.640.000 ευρώ έργο αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στην επαρχιακή οδό Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά.

Τέλος, η Επιτροπή προέβη στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη και κατακύρωση του με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ έργου συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Ελληνικό – Μεγαλόπολη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ