ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Γ. Γκιόλας: Καμία πρόβλεψη για την στέγαση των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:25:00 π.μ. | |
Γ. Γκιόλας
Ερώτηση κατέθεσαν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με πρωτοβουλία του Νίκου Ηγουμενίδη την οποία συνυπογράφει και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, προς την Υπουργό Παιδείας σχετικά με το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα που έχει προκύψει από την αδυναμία των εκπαιδευτικών που καλούνται να υπηρετήσουν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, να βρουν στέγη μετά τις πολύ μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων.


Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, γνωστή για την απάνθρωπα «νεοφιλελεύθερη» ιδεοληψία της δείχνει και προς τους εκπαιδευτικούς το πραγματικό της πρόσωπο, αδιαφορώντας παντελώς για το μείζον πρόβλημά τους.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

19 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Επίλυση του ζητήματος στέγασης-διαμονής των εκπαιδευτικών

Σε μείζον κοινωνικό ζήτημα εξελίσσεται πλέον το ζήτημα της εύρεσης στέγης των εκπαιδευτικών οι οποίοι έρχονται από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αντιμέτωποι με το ζήτημα της αδυναμίας εξεύρεσης διαμονής και παράλληλα με την προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα που οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα διαμονής τους σε περιοχές όπου τοποθετούνται, ο Υφυπουργός Παιδείας σηκώνει τα χέρια ψηλά και δηλώνει προκλητικά ότι «κράτος πατερούλης δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα από την Αθήνα».



Το ζήτημα αφορά όλη τη χώρα με πλήθος περιπτώσεων στα νησιά των Κυκλάδων, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και στα Ιόνια οι οποίοι είτε αδυνατούν να βρουν σπίτι είτε αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα πολύ υψηλά ενοίκια.

Τα διαθέσιμα σπίτια είναι πλέον ελάχιστα και όσα δεν έχουν βρει ακόμα ενοικιαστή, προσφέρονται σε τιμές πολύ υψηλές σε σύγκριση με τους μισθούς των δασκάλων και καθηγητών και σίγουρα όχι ανάλογες της ποιότητας των διαμερισμάτων.

Υπάρχουν πλέον αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αρνούνται τον διορισμό τους επειδή δεν μπορούν να βρουν διαμέρισμα με ενοίκιο το οποίο να μπορούν να καλύψουν.

Επειδή το Υπουργείο οφείλει να στέκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τις ανάγκες τους

Επειδή το Υπουργείο δεν μπορεί να σηκώνει τα χέρια και να αντιμετωπίζει με κυνισμό το μείζον ζήτημα της στέγασης και διαμονής των εκπαιδευτικών.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για την επίλυση του προβλήματος εύρεσης στέγης των εκπαιδευτικών;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ