ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Ναύπλιο: Συγκινητική ατμόσφαιρα στη συναυλία αφιερωμένη στον Γιάννη Νόνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:34:00 π.μ. | |
Τα αδέρφια Αδριανός και Ελένη
Το βράδυ της Τετάρτης 31 Αυγούστου στο Φάρο του Ναυπλίου τα αδέρφια Αδριανός και Ελένη Νόνη μαζί με τους συνεργάτες τους πραγματοποίησαν συναυλία σε διοργάνωση του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου.
Ήταν μια μαγική μουσική βραδιά έντονα συγκινητική καθώς ήταν αφιερωμένη στον Γιάννη Νόνη που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή 

Η συναυλία με έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο ήταν ίσως ο καλύτερος τρόπος για να  αποχαιρετίσουμε τον Αύγουστο όπως εξάλλου ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης.
Την συναυλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη,ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Γιώργος Χαρζόπουλος κα.
Ο Αδριανός Νόνης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγαλωσε στο Ναύπλιο. Πήρε τα πρώτα του μουσικά μαθήματα απ’ τον Μιχάλη Παγίδα. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και κιθάρα στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών. Ταυτόχρονα εμφανιζόταν ως κιθαρίστας-τραγουδιστής σε μουσικές σκηνές της Αθήνας. Το 1998 δημιουργούνται οι ΑΝΙΜΑ όπου παίζει κιθάρα και γράφει μουσική και το 2000 κυκλοφορούν οι «Παράξενες μέρες» από την Ano Kato Records .
Το 2005 το τραγούδι του «σ’αγαπω» κυκλοφορεί με τους 4play απ’την virusmusic. Το 2007 συμμετέχει στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης ως συνθέτης και στιχουργός με το τραγούδι «κοίτα με». Το 2008 παρουσιάζει στο booze coperativa το τραγούδι «να σε ζητάω» μεσα απ΄την συνεργασία του με τα σεμινάρια στιχουργικής του Θράσου Καμινάκη και της Δήμητρας Γαλάνη στο Μικρό Πολυτεχνείο, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θοδωρή Κοτονιά.
Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγουδι «ο τοίχος».Το Δεκεμβρη του 2010 κυκλοφορει το άλμπουμ με τιτλο «χαμογελάω» και επιμελείται την μουσική στο εργο blitz,το παιχνιδι των δυο φυλ(λ)ων.του Θράσου Καμινάκη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου. Το 2013 κυκλοφορούν τα τραγούδια του «χαρταετός» και «το γεράνι» που ερμηνεύει η Λιζέτα Καλημέρη και συμμετεχει ως μουσικός και ερμηνευτης στο άλμπουμ «Ονειρα σφραγίζω» της Εύας Λουκατου.Το 2014 τραγουδαει για την παράσταση «καυγαδιζοντας με τον Γκολντόνι» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου και μουσική επιμέλεια του Γιώργου Ανδρέου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
Την ιδια χρονιά κυκλοφορεί το τραγούδι του «Σαν το φτερο» που ερμηνεύει η Ελενη Νόνη και συμμετέχει στο άλμπουμ «Μικρόγειος» του Απόστολου Καλτσά ως ενας από τους βασικούς ερμηνευτές του δίσκου ενώ το 2015 συμμετέχει ερμηνευτικά στον δίσκο «Κρυμμένα θαύματα» του Βασίλη Σαλταγιαννη. To 2017 κυκλοφόρησε το Single «Έλα» , το 2018 το Single ‘’Σπίθες’’ και το 2019 το Single ‘’ το φίλτρο’’ απ’τις μουσικές παραγωγές Μικρός Ήρως.

Το 2019 συμμετείχε ως μουσικός και βασικός ερμηνευτής στην μουσικοθεατρική παρασταση-αφιερωμα στον Μάνο Ελευθερίου ‘’Χρόνια σαν τριαντάφυλλα’’ σε σκηνοθεσια Γιάννη Σαρηγιάννη και καλλιτεχνική επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου στο Αρχαίο Θέατρο Άργους κ το εργοστάσιο Πελαργος Νέας Κίου.
H Ελένη Νόνη γεννήθηκε στο Ναύπλιο.Σπούδασε φωνητική (τάξη Ακτής Δρίνης) και κλασικό πιάνο (τάξη Καίτης Ασημακοπούλου) στο Ορφείο Ωδείο Αθηνων.

Το 2007 στο φεστιβάλ «Τσιτσάνεια» διακρίνεται με το 1ο βραβείο ερμηνείας. Το 2009 συμμετέχει στον δίσκο Λάθος Πάθος του Βασίλη Σαλταγιάννη, το 2010 στο δίσκο «Χαμογελάω» του Αδριανού Νόνη, το 2014 ερμηνεύει το single «Σαν το φτερό» του ιδίου. To 2015 συμμετέχει στο άλμπουμ Κρυμμένα θαύματα του Βασίλη Σαλταγιάννη.

Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες οπως η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Κώστας Μάντζιος, η Καίτη Κουλιά κ.α
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ