ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

"Βοήθεια στο Σπίτι": Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν δεκάδες εργαζόμενοι στην Αργολίδα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:43:00 π.μ. | |
Μαρία Σαρρή
Από την εργασιακή… ομηρία στην οποία βρίσκονται για πάνω από 15 έως και 20 χρόνια, στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν δεκάδες εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς φαίνεται ότι ικανός αριθμός εργαζομένων, μένει εκτός διαγωνισμού του ΑΣΕΠ .

Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι που παρείχαν υπηρεσίες, μέσω του προγράμματος σε ηλικιωμένους και ανήμπορους για 15-18 ακόμα και 20 χρόνια μένουν χωρίς δουλειά, οδηγώντας τους σε απόλυτο αδιέξοδο, κυρίως όμως σε εργασιακή αβεβαιότητα, αφού οι περισσότεροι είναι πάνω από 50 ετών.

Επιπλέον, το γεγονός της απομάκρυνσης εργαζομένων από το «Βοήθεια στο Σπίτι», αναμένεται να επιφέρει δυσλειτουργίες στην υλοποίηση του προγράμματος, γεννώντας παράλληλα μία αίσθηση αδικίας, μετά από χρόνια αδιάλειπτης εργασίας.

Η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε 2.909 άτομα σε όλους τους δήμους, όπου λειτουργεί το πρόγραμμα.

Να υπενθυμίσουμε οτι ο  Δήμος Άργους Μυκηνών στηρίζει τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» , που επί χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο και δυστυχώς αρκετοί από αυτούς μένουν εκτός των πινάκων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών & Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Καμπόσος συντάσσεται με τις προτάσεις της ΚΕΔΕ να αναζητηθούν νόμιμοι τρόποι ώστε ο αριθμός αυτός των εργαζομένων, να απορροφηθεί στις υπάρχουσες δομές.

Για το θέμα μίλησε η Πρόεδρος του Βοήθεια στο Σπίτι του νομού Αργολίδας, Μαρία Σαρρή, στο STAR Κεντρική Ελλάδος:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ