ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Με ιδιαίτερη χαρά σάς πληροφορούμε, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», μετά από αίτημα της Π.Ε.Αρκαδίας και του Δήμου Β.Κυνουρίας, τα οποία έγιναν αποδεκτά, και την έγκριση του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, ξεκινά για δεύτερη φορά (2η φάση εξετάσεων) πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου τής μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Β.Κυνουρίας. 

Θα ήταν για εμάς ευχαρίστηση να δηλώσετε την συμμετοχή σας στο υψίστης ανθρωπιστικής, κοινωνικής και επιστημονικής σημασίας έργο που επιτελούμε και το οποίο στοχεύει στην περιφρούρηση της υγείας τού γυναικείου πληθυσμού τής χώρας και στην συγκεκριμένη περίπτωση των γυναικών τού Δήμου. 

Στόχος τού προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου, και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στον προηγούμενο κύκλο εξετάσεων του συγκεκριμένου προγράμματος. 
Στις γυναίκες ηλικίας από 30 έως 50 ετών θα διενεργείται τεστ Παπ με την νέα μέθοδο υγρής φάσης thin prep και θα γίνεται μοριακή ταυτοποίηση του ιού HPV. Η ειδική αυτοκίνητη μονάδα, στην οποία γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται σταθμευμένη από τις 14/9/2022 (και για ορισμένο χρονικό διάστημα) στο Δημοτικό Γήπεδο Άστρους. 

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 27553.61202-3 και 27136.10243 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. Οι εξετάσεις αυτές είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. 

Την κάλυψη της δαπάνης για όλη την διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» χάρις στην πλήρη χορηγία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ. 

Επίσης έχει ληφθεί η απαραίτητη έγκριση από τον ΕΟΔΥ σχετικά με όλα τα μέτρα που τηρούνται στην αυτοκίνητη μονάδα για την προστασία των προσερχομένων προς εξέταση γυναικών, του προσωπικού, καθώς και της σωστής απολύμανσης των χώρων της μονάδας. 

Προκειμένου να προγραμματίσουμε μία όσο το δυνατόν άρτια από κάθε άποψη, προσφερομένη υπηρεσία, σας παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας. Ευελπιστώντας στη θετική και άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Με φιλικού
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ