ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Η Βουνοπαρέα Αργολίδας καλωσορίζει το Φθινόπωρο με εξόρμηση στη Ζάχολη Ευρωστίνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:47:00 π.μ. | |
Ζάχολη Ευρωστίνης
Η Βουνοπαρέα Αργολίδας καλωσορίζει το Φθινόπωρο και διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση την Κυριακή 02/10/2022, με προορισμό τη Ζάχολη Ευρωστίνης.

Αυτή τη φορά θα επισκεφθούμε την «άγνωστη» ορεινή Κορινθία και το πανέμορφο Ρέμα των Μύλων. Θεόρατα πλατάνια, πέτρινες βρύσες και ξύλινα γεφυράκια συνθέτουν τον καμβά για να ακουμπήσει επάνω του το Φθινόπωρο τα μαγικά του χρώματα.

Στην είσοδο του χωριού δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Γεωργίου, κειμήλιο και καμάρι ολόκληρης της περιοχής, χτισμένος το 1811, με τους δεκαεφτά τρούλους, τις παραδοσιακές βρύσες και τα επτά κυπαρίσσια που στολίζουν την αυλή του. Μια μαρμάρινη πινακίδα θα μας αποκαλύψει την ιστορία των 7 κυπαρισσιών, που εντοπίζεται στα χρόνια λίγο πριν την Επανάσταση του 1821.

Ακόμη ένα από τα σημαντικά θρησκευτικά αξιοθέατα της περιοχής που θα επισκεφθούμε είναι ο Ι.Ν. της Παναγίας Καταφυγιώτισσας. Το προσωνύμιο προέρχεται από τη περιοχή «Kαταφύγια» όπου βρίσκεται η εκκλησία. Εκεί μέσα σε δυσπρόσιτες σπηλιές και σε απόκρημνα βράχια, είχαν καταφύγει οι Ζαχολίτες στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, για να κρυφτούν και να αποφύγουν τους διωγμούς των κατακτητών.

· Αναλυτικό πρόγραμμα:
Αναχώρηση από το Ναύπλιο στις 06:30 το πρωί και από το Άργος στις 07:00, με προορισμό το χωριό Ζάχολη Ευρωστίνης. 

Ο πρώτος μας σταθμός θα είναι η Παναγία Καταφυγιώτισσα, όπου μετά την επίσκεψη μας σε αυτή, θα αρχίσουμε να κατηφορίζουμε προς τον Ζαχολίτη ποταμό. 

Στην συνέχεια μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, στη σκιά των πλατάνων, ανηφορίζουμε προς τη Ζάχολη πεζοπορώντας δίπλα στο ρέμα και κάτω από τα πλατάνια με τους ήχους του νερού να μας συνεπαίρνουν μέχρι το ναό του Αγ. Γεωργίου. Τελειώνοντας την πεζοπορία, συνεχίζουμε τη βόλτα μας στο χωριό. 

Αφού χαλαρώσουμε, στη συνέχεια όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ταβέρνα για να μπουν τα πράγματα σε κάποια σειρά. Αφού γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και το μυαλό μας με όμορφες εικόνες και αναμνήσεις, ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στη βάση μας.

· Στοιχεία διαδρομής:
Απόσταση: 3,5 χλμ., Ώρες πορείας: περίπου 3-4
Β.Δ.: 1 - Εύκολη, ακόμα και για αρχάριους.
Η δραστηριότητα έχει βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι η διαδρομή είναι εύκολη ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

· Παροχές δραστηριότητας:
-Μεταφορά από Άργος και Ναύπλιο με λεωφορείο
-Έμπειροι συνοδοί βουνού
-Πλήρες ομαδικό φαρμακείο
-Ασύρματες επικοινωνίες
-Φωτογραφικό υλικό
-Φ.Π.Α. 24%

· Απαραίτητος εξοπλισμός:
Μποτάκια ορειβατικά ή trekking, μπατόν, σακίδιο πλάτης, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), ζακέτα fleece, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών - σοκολάτες - ξηρά τροφή - ηλεκτρολύτες), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα κτλ.), προσωπικό φαρμακείο, σακούλα απορριμμάτων, αλλαξιές ρούχων.

· Πληροφορίες:
Η Βουνοπαρέα συνιστά σε όλους τη χρήση μάσκας κατά την παραμονή μας σε όλους τους κλειστούς χώρους καθώς και την πραγματοποίηση rapid ή self test 24 ώρες πριν την συμμετοχή στην εκάστοτε δραστηριότητα, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων.

Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Εφόσον οι συμμετοχές δεν συμπληρωθούν, η Βουνοπαρέα Αργολίδας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιστρέφοντας τις προκαταβολές.

Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει με άλλο εναλλακτικό ή να ματαιώσει το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη του, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ).

Κάθε συμμετέχοντας, γνωρίζει τις απαιτήσεις της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του, όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου (8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης).

Επίσης οι συμμετέχοντες, αποδέχονται την λήψη και την ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών που ενδέχεται να τους απεικονίζουν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν άριστη σωματική & ψυχική υγεία και να ενημερώνουν τον αρχηγό για τυχόν αλλεργίες ή ασθένειες.

Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία των συμμετεχόντων με τον αρχηγό πριν την πραγματοποίηση της δραστηριότητας κρίνεται απαραίτητη.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στον λογαριασμό (GR4301716110006611151494570) με αναγραφή αιτιολογίας “ΖΑΧΟΛΗ”.

Τράπεζα Πειραιώς – Δικαιούχος: Σοφία Τότσικα.

Για πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την δραστηριότητα καλέστε στο τηλέφωνο 6972705070: Σπύρος Τότσικας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ