ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

«Ο Βασιλιάς της Ασίνης, από τον Τρωικό Πόλεμο στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:53:00 π.μ. | |
Πρέσβης Βασίλης Παπαδόπουλος
"Το περασμένο Σάββατο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Ναυπλιέων μία ξεχωριστή εκδήλωση στο πλαίσιο των Διεθνολογικών Συναντήσεων του Ναυπλίου που πραγματοποιήθηκαν για 17η χρονιά στην πόλη χάρη στις άοκνες προσπάθειες του διακεκριμένου διπλωμάτη και διεθνολόγου ομ. Καθηγητή Στέλιου Περράκη με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και με την σύμπραξη της Ελληνικής Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων - ΕΕΔΔΔΣ !!
Στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης φιλοξενήσαμε ένα σπουδαίο Σεφεριστή, τον πρέσβη κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, Γενικό Γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που αφιέρωσε στο κοινό της συνάντησης μία ομιλία με θέμα «Ο Βασιλιάς της Ασίνης, από τον Τρωικό Πόλεμο στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Το υπέροχο φως του φθινοπωρινού απογεύματος αγκάλιασε τον μαγικό λόγο του διπλωμάτη που μας τίμησε αυτή την φορά ως μοναδικός λάτρης του μεγάλου ποιητή. Το γεγονός αποτυπώθηκε σε μία καλαίσθητη πινακίδα που πήρε τη θέση της στο δικό μας τοίχο της μνήμης.
Πολύ υπερήφανη προσωπικά που είχα τη χαρά μιας εξαιρετικής συνέργειας με φορείς που προβάλλουν τον τόπο και τα μνημεία μας κράτησα στην καρδιά μου την ανυπόκριτη χαρά των συνέδρων και αποχωρώντας από τον ήρεμο και φροντισμένο αρχαιολογικό χώρο δεν ξέρω γιατί απήγγειλα νοερά αυτούς τους στίχους:

Ασπιδοφόρος ο ήλιος ανέβαινε πολεμώντας
κι από το βάθος της σπηλιάς μια νυχτερίδα τρομαγμένη
χτύπησε πάνω στο φως σαν τη σαΐτα πάνω στο σκουτάρι."

Άλκηστις Παπαδημητρίου
Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ