ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Γ.Γκιόλας: Μαγική βραδιά στην πλατεία Νέας Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:00:00 μ.μ. | |
Συναυλία
Ολοκληρώνονται σιγά – σιγά οι ανοικτές πολιτισμικές εκδηλώσεις στο Νομό που διοργανώνονται από τους Δήμους και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Το καλοκαίρι απέρχεται, ημερολογιακά τουλάχιστον.

Χθες το βράδυ είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να απολαύσουμε στο θεατράκι της Πλατείας Α’ Εθνοσυνέλευσης Νέας Επιδαύρου μια μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καπετάν Ρέμπελος. Το Φεστιβάλ αυτό που ξεκίνησε για πρώτη χρονιά και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός ήταν αφιερωμένο στην ανάδειξη της ιστορίας και την απόδοση τιμής του ήρωα Συνταγματάρχη Χρήστου Τσαλακόπουλου (καπετάν Ρέμπελου), που πολέμησε για την πατρίδα επί μία σχεδόν δεκαετία, από το 1912 έως και το 1922 και τίμησε την ιστορική του γενέτειρα, τη Νέα Επίδαυρο.

Ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής σε μια ξεχασμένη ιστορική μορφή πατριώτη- πολεμιστή, ο οποίος γεννήθηκε στην Επίδαυρο το 1868 και πέθανε στο Ναύπλιο το 1923, όπου και θάφτηκε με μεγάλες τιμές ήρωα πολέμου. Ήταν, άλλωστε καιρός να αναγνωρισθεί και τιμηθεί κι από την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Στο καλλιτεχνικό πλέον μέρος της εκδήλωσης, η προαγγελία μιας από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις της χρονιάς, όπως είχε προλογίσει ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης σε ένα συνοπτικό αλλά πλήρες ενημερωτικό φυλλάδιο, αποδείχτηκε απολύτως αληθινή.

Παρακολουθήσαμε αρχικά καλλιτεχνικά άρτια και αισθητικά ωραιότατη εκτέλεση από την κορυφαία σολίστ στο πιάνο Ευγενία Παπαδήμα, που αγαπάει ιδιαίτερα τον τόπο και είχε την αρχική ιδέα για την όλη εκδήλωση.

Ακολούθησε μικρή συναυλία με την ίδια στο πιάνο και τους κορυφαίους Απόλλωνα Γραμματικόπουλο στο βιολί και Ισίδωρο Σιδέρη στο βιολοντσέλο, μέλη και οι δύο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που συμμετείχαν μετά από ειδική άδεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Αθηνών κ. Λουκά Καρυτινού.

Η εκτέλεση των έργων που είχε επιλεγεί και περιελάμβανε έργα των Φον Λιστ, Ραχμάνινωφ και Άστορ Πιατσόλα υπήρξε έξοχη, άφησε κυριολεκτικά αποσβολωμένο το κοινό που γέμισε το θεατράκι, απόλαυσε τις εκτελέσεις και στο τέλος αντάμειψε με παρατεταμένο χειροκρότημα τους κορυφαίους καλλιτέχνες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας ο οποίος χαιρετίζοντας στάθηκε στην διπλής σημασίας αξία της όλης εκδήλωσης, Στην οφειλόμενη απόδοση τιμής στον αγωνιστή – πολεμιστή Καπετάν Ρέμπελο και στην θεμελίωση ενός μουσικού φεστιβάλ από το Δήμο Επιδαύρου, που μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερο καλλιτεχνικό θεσμό και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο προσφέροντας σε ντόπιους και επισκέπτες κορυφαίες στιγμές αισθητικής απόλαυσης.

Τέλος, επαίνεσε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την εξαιρετική πρωτοβουλία που έλαβαν και πραγματοποίησαν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ