ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Λειτουργία Δημόσιου ΙΕΚ στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:10:00 μ.μ. | |
Δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης
Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας με την υπ. αριθ. Κ5/106634/06-09-2022 απόφασή του ενέκρινε την λειτουργία εκτός έδρας τμήματος του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Τρίπολης, στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας που θα στεγαστεί στο ΕΠΑΛ Άστρους, κατά τις απογευματινές ώρες.


Για το έτος κατάρτισης 2022-2023, το τμήμα κατάρτισης που έχει εγκριθεί και θα λειτουργήσει στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας είναι:

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Καλούμε τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση επιλογής στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΣΤΡΟΥΣ, μέχρι και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 14:59 στον σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης θα υπάρχουν στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

• Προϋπόθεση εγγραφής των ενδιαφερομένων είναι να είναι κάτοχοι απολυτηρίων τίτλων, δομών της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως ακολούθως: Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ), Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο (ΤΕΛ), Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο (ΕΠΛ), Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (ΤΕΕ) Β' Κύκλου σπουδών, Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ), Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).

• Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισής τους στο Ι.Ε.Κ. λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5. Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ οι οποίοι πέτυχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μέχρι την έκδοση του διπλώματος λαμβάνουν Βεβαίωση Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

• Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. είναι πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

• Η ειδικότητα αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης. Το στέλεχος μονάδων φιλοξενίας είναι ένας ειδικευμένος εργαζόμενος, ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:

- Υποδοχή των πελατών στο ξενοδοχείο και εκτέλεση των σχετικών εργασιών στην υποδοχή.

- Εργασίες στους ορόφους και τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

- Προμήθεια και διαχείριση του αποθέματος εμπορευμάτων και του υλικού.

- Πώληση και σερβίρισμα φαγητών και κρασιών στο εστιατόριο.

- Παρασκευή και σερβίρισμα κοκτέιλ και αλκοολούχων ή μη ποτών στο μπαρ.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας καλύπτουν θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης. Συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, κέντρων διακοπών, εστιατορίων, BAR και επιχειρήσεις catering.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο 2710224036 και 2755360101.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Η λειτουργία του Δημόσιου ΙΕΚ στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας είναι πλέον γεγονός. Κατόπιν της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας δημιουργείτε μια νέα μονάδα εκπαίδευσης στον Δήμο μας. Με την έναρξη λειτουργίας ανοίγουμε μια πόρτα εκπαίδευσης στον τόπο μας συγκρατώντας διαρροές μαθητών ενώ παράλληλα προσελκύουμε μαθητές άλλων περιοχών. Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Τρίπολης κ. Ιωάννη Κατσίρη για την αγαστή συνεργασία μας από την αρχή της προσπάθειάς μας. 

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την συντοπίτισσά μας και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. κα Ιωάννα Λυτρίβη η συμβολή της οποίας ήταν καθοριστική για την επίτευξη του στόχου. Η επιλογή της ειδικότητας ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας καλύπτοντας τον τομέα του τουρισμού και της εστίασης. Είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις του τόπου μας να διαθέτουν κατάλληλα εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Επιδίωξή μας είναι το επόμενο έτος να δημιουργηθούν και νέα τμήματα στον κλάδο του πρωτογενή τομέα που είναι και αυτός ένας από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και ικανοποιητικό όταν οι στόχοι μας επιτυγχάνονται. Συνεχίζουμε το έργο μας με προσήλωση στις προτεραιότητες που είχαμε θέσει από την αρχή».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ