ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Αδιανόητες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης: «Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει» (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:45:00 μ.μ. |
MEGA
Παραλήρημα μίσους κατά των γυναικών εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ο οποίος είπε το πρωί, πως «Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει» και "μια γυναίκα δεν μένει έγκυος από βιασμό". Οι αντιδράσεις από τις δηλώσεις του ήταν σφοδρές.


Οι απόψεις του μητροπολίτη Δωδώνης για την άμβλωση και τον βιασμό προκαλούν σοκ.

«Καμία γυναίκα δεν βιάζεται χωρίς να το θέλει …δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό και για να μείνει έγκυος μια γυναίκα σημαίνει πως αυτό έγινε με τη θέληση της» είπε ο ιεράρχης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία» και πως η άμβλωση είναι έγκλημα.

Ο μητροπολίτης είπε πως θα πρέπει να ζητηθεί η άδεια από την εκκλησία για να γίνει άμβλωση μόνο αν το έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι εξοργιστικές δηλώσεις του 83χρονου ιεράρχη έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Ιερά Σύνοδος

Μετά τα πυρά της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας και η ηγεσία της Εκκλησίας, πήρε θέση σχετικά με τις αδιανόητες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου σε πρωινή εκπομπή, ο οποίος είπε, ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση και δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

Η Ιερά Σύνοδος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του, διαχώρισε την θέση της και τόνισε ότι «αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο σε συνοδικό επίπεδο».
«Εκφράζει τον εαυτό του και όχι την Εκκλησία»

«Οι σημερινές δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» (ΣΚΑΪ) του εφησυχάζοντος Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου για την ψυχική και σωματική συμμετοχή των θυμάτων στο έγκλημα του βιασμού τους είναι απαράδεκτες, πολύ περισσότερο για ορθόδοξο κληρικό, και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών» αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην συνέχεια τονίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος «παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου. Οι δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα του βιασμού, πέραν των άλλων, αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο σε συνοδικό επίπεδο, όσο και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων Αυτής και των φιλανθρωπικών φορέων τους, που στέκονται καθημερινώς και εμπράκτως στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέσα από δράσεις στηρίξεώς τους και ξενώνες φιλοξενίας τους, σε συνεργασία πάντοτε με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή η Ιερά Σύνοδος λέει ότι: «Η άνευ εξαιρέσεων αντιμετώπιση της γυναίκας ως ισότιμης με τον άνδρα και η προστασία της απέναντι σε κάθε μορφήςκακοποίηση αποτελούν την επίσημη θέση και στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οποιαδήποτε άποψη κληρικού, ανεξαρτήτως βαθμού Ιερωσύνης, που αποκλίνει από τις ανωτέρω θέσεις της Ιεράς Συνόδου, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την Εκκλησία της Ελλάδος».
Θύελλα αντιδράσεων

Κύμα οργής και αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, σχετικά με τους βιασμούς.

Δείτε τις αναρτήσεις των πολιτικών που πήραν θέση απέναντι στον Μητροπολίτη:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ