ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Πρόσκληση υποβολής ταινιών και σεναρίων για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2022

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2022
Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου είναι γεγονός! Θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Δήμου Επιδαύρου Αργολίδας (ο Δήμος στην περιοχή του οποίου βρίσκεται το γνωστό αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στην Αργολίδα) το διάστημα μεταξύ 9-12 Νοεμβρίου 2022.

Εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την περιοχή, με πρόθεση να φιλοξενεί σχετικές πολιτιστικές δράσεις και στη διάρκεια του χρόνου, τόσο αναφορικά με την τοπική κοινωνία, όσο και αναφορικά με την Ελλάδα και την εικόνα της στο εξωτερικό, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου έχει τη χαρά να έχει την συμπαράσταση και την υποστήριξη του τοπικού Δήμου Επιδαύρου (Δήμαρχος: Τάσος Χρόνης) καθώς και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Επιδαύρου (Πρόεδρος: Τριαντάφυλλος Κρέτσης).

Εμπνευστής και δημιουργός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου είναι ο σκηνοθέτης, εικαστικός και συγγραφέας Χρήστος Προσύλης. Το φεστιβάλ αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε με την οργανωτική και γενικότερη υποστήριξη και τεχνογνωσία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου. Επίσης με την υποστήριξη και οργανωτική επιμέλεια και φροντίδα του Ινστιτούτου Κώδικα Υποκριτικής (Acting Code Institute).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου έχει σαν στόχο να γίνει ένα διεθνές σημείο συνάντησης για τον κινηματογράφο από όλο τον κόσμο. Στοχεύει επίσης στη σύνδεση του αρχαίου Ελληνικού δράματος με τον κινηματογράφο και τις άλλες τέχνες, καθώς και την διαγωνιστική συμμετοχή παραστάσεων αρχαίου Ελληνικού δράματος στο φεστιβάλ (βιντεοσκοπημένες παραστάσεις), γεγονός που θα πραγματοποιηθεί σαν παράλληλη δράση του σύντομα.

Το φεστιβάλ αυτή τη στιγμή δέχεται αιτήσεις από Έλληνες και ξένους Δημιουργούς, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφους και Παραγωγούς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου των Ελλήνων της Διασποράς και των Ελληνοκυπρίων, ανεξαρτήτως θέματος. Δέχεται επίσης αιτήσεις και για ειδική κατηγορία ταινιών που αφορούν το αρχαίο Ελληνικό δράμα.

Κατηγορίες ταινιών: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art, πειραματικές ταινίες, music video, animation.

Κατηγορίες σεναρίων: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας.

- Αγγλικοί ή ελληνικοί υπότιτλοι είναι απαραίτητοι εάν η γλώσσα δεν είναι η αγγλική ή ελληνική.

- Οι ταινίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί την τελευταία πενταετία.

- Τα σενάρια γίνονται δεκτά στα ελληνικά ή τα αγγλικά.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής ταινιών και σεναρίων: 30 Οκτωβρίου 2022

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Website για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή ταινιών και σεναρίων: www.epidaurusfilmfestival.com

Email: info@epidaurusfilmfestival.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ