ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Ρωσικό μαχητικό έπεσε σε διαμερίσματα κοντά στην Ουκρανία σκοτώνοντας 13 ανθρώπους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:45:00 π.μ. | | |
Συντρίμμια
Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη σε κτήριο κατοικιών στη νότια πόλη Γιέισκ λίγο μετά την απογείωσή του τη Δευτέρα, πυρπολώντας διαμερίσματα και σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


Άλλοι 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους που επικαλούνται τα πρακτορεία. Το Γιέισκ χωρίζεται από το κατεχόμενο ρωσικό έδαφος στη νότια Ουκρανία από ένα στενό τμήμα της Αζοφικής Θάλασσας.

Το στρατιωτικό κανάλι ειδήσεων Zvezda δημοσίευσε βίντεο που φαίνεται να δείχνει εκρήξεις στο υπερηχητικό μαχητικό-βομβαρδιστικό μέσου βεληνεκούς Sukhoi Su-34 καθώς έπεφτε προς τα διαμερίσματα. Τα ρωσικά πρακτορεία ανέφεραν ότι οι πιλότοι εκτινάχθηκαν απο το τζετ αφού ο κινητήρας του πήρε φωτιά κατά την απογείωση.

Πλάνα από το σημείο έδειξαν μεγάλα τμήματα του εννιαώροφου κτηρίου να καίγονται μετά τη συντριβή. Οι τοπικές αρχές δήλωσαν αργότερα ότι η φωτιά είχε σβήσει. Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Κρασνοντάρ Βενιαμίν Κοντράτιεφ διέψευσε τις τοπικές αναφορές ότι το αεροπλάνο ήταν φορτωμένο με πυρομαχικά.

«Αν ήταν έτσι, τότε μόνο το μισό κτήριο θα ήταν εδώ», ανέφερε το RIA στους δημοσιογράφους. Περίπου 250 άνθρωποι απομακρύνθηκαν, μεταξύ των οποίων 40 παιδιά, δήλωσαν οι αρχές.

To πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε ότι η συντριβή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης από στρατιωτικό αεροδρόμιο. Επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι πιλότοι είπαν πως ένας κινητήρας πήρε φωτιά κατά την απογείωση και τα καύσιμα του αεροπλάνου αναφλέγησαν όταν χτύπησε το κτήριο.

Η κρατική Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, η οποία ασχολείται με σοβαρά εγκλήματα, δήλωσε ότι άνοιξε ποινική υπόθεση και έστειλε ανακριτές στο σημείο. Το Κρεμλίνο είπε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε να παρασχεθεί όλη η απαραίτητη βοήθεια στα θύματα. Διέταξε επίσης τον υπουργό Υγείας να πετάξει στην περιοχή. Το περιστατικό έρχεται σχεδόν οκτώ μήνες αφότου η Ρωσία έστειλε τα στρατεύματά της στην Ουκρανία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ