ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Έκτακτες ενισχύσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους - 149 εκατ. ευρώ για λιπάσματα και ζωοτροφές

Αγροτική έκταση
Με βάση τα τιμολόγια αγοράς που έχει λάβει κάθε αγρότης από το κατάστημα εφοδίων, θα κατανεμηθεί στους δικαιούχους αγρότες η ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ για αγορά λιπασμάτων.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς την Πέμπτη. Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι για την ενίσχυση στα λιπάσματα οι ανακοινώσεις θα γίνουν έως τη Δευτέρα, ενώ σε ό,τι αφορά στην κατανομή της ενίσχυσης των 89 εκατ. ευρώ για ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους διευκρίνισε ότι η πρόταση που έχει σταλεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η επιδότηση να γίνει συνδυαστικά με βάση το ζωικό κεφάλαιο και την παραγωγή σε κρέας ή σε γάλα.

Σε συνάντηση εξάλλου στο ΥπΑΑΤ με τα ίδια θέματα με το βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Χρήστο Κέλλα, ο ΥπΑΑΤ απάντησε, ότι η ενίσχυση ύψους 60 εκ. ευρώ για τα λιπάσματα θα καταβληθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ αμέσως μετά πρόκειται να καταβληθεί και η ενίσχυση ύψους 90 εκ. ευρώ για ζωοτροφές, στους κτηνοτρόφους, καθώς αφορά ευρωπαϊκά κονδύλια, επβεβαιώνοντας πλήρως όσα έγραψε πρώτος ο ΑγροΤύπος, πριν από λίγες ημέρες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ