ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Πάνω από 200 νεκρές φάλαινες στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:21:00 μ.μ. | | |
Όρκες νεκρές
Περισσότερες από 200 φάλαινες βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.


Την προηγούμενη παρασκευή περίπου 250 φάλαινες είχαν εντοπιστεί στη νήσο Κέιθαμ.

Το θέαμα προκάλεσε ανησυχία και σοκ στους ειδικούς, που ερευνούν τα αίτια του περιστατικού.

Ο Dave Lundquist, τεχνικός σύμβουλος ναυτιλίας στο τμήμα διατήρησης περιβάλλοντος, είπε ότι μια ομάδα τη Δευτέρα αξιολόγησε την κατάσταση και έκανε ευθανασία στις επιζήσασες φάλαινες.

«Αυτή η απόφαση δεν λαμβάνεται ποτέ επιπόλαια, αλλά σε περιπτώσεις όπως αυτή είναι η πιο ευγενής επιλογή», είπε ο Lundquist και εξήγησε πως η περιοχή βρίθει καρχαριών και ήταν επικίνδυνη μία επιχείρηση διάσωσης τόσο για τις φάλαινες όσο και για τους διασώστες.

Ο Ντάρεν Γκρόβερ, γενικός διευθυντής στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Project Jonah», το οποίο ασχολείται με τις εγκλωβισμένες φάλαινες, είπε ότι επίσης δεν υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι στην περιοχή για να βοηθήσουν στην ανέλκυση.

Τα νησιά Pitt και Chatham αποτελούν το αρχιπέλαγος των νησιών Chatham που βρίσκεται περίπου 840 χιλιόμετρα από την ανατολική ακτή του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Περίπου 800 άτομα ζουν στο μεγαλύτερο νησί Chatham, με 40 άτομα να ζουν στο νησί Pitt.

Ο Γκρόβερ είπε ότι, δεδομένης της θέσης του αρχιπελάγους κοντά στο σημείο που συναντώνται οι υποτροπικοί και οι υπο-ανταρκτικοί ωκεανοί, υπήρχε μια αφθονία θαλάσσιας ζωής στην περιοχή που προσέλκυσε φάλαινες.

Το μαζικό ξέβρασμα στο νησί Chatham συνέβη το Σάββατο και ο λόγος παραμένει ακόμα άγνωστος.  
Πηγή: gr.euronews.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ