ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Σχολικοί Λαχανόκηποι "Γαρυφαλλιά Πιτσάκη" στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:05:00 μ.μ. | |
4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους
Ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Α' βαθμιας Εκπ/σης Δήμου Άργους Μυκηνών και το πρόεδρο της κο Νίκο Γκαβούνο, το Διευθυντή του σχολείου  κο Γιώργο Μπομπέτση και το διδακτικό προσωπικό, ξεκίνησαν το πρόγραμμα ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ "ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΠΙΤΣΑΚΗ", με σκοπό να περάσει κάποια στιγμή στα "χέρια" των παιδιών.

Μέσω της ενασχόλησης τους με τη σχολική κηπουρική, θα έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση και θα αναπτύξουν βιωματικά τη σχέση τους μαζί της. 

Επίσης, θα μάθουν να παράγουν τροφή με φυσικές μεθόδους και πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον, μαθαίνοντας πώς ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται τα φυτά για να τρέφεται.

Σκοπός είναι η κατάκτηση εννοιών όπως, η διατροφική αυτάρκεια καθώς και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης. Nα μάθουμε όλοι μας, ότι η προστασία της φύσης δεν είναι θέμα μόνο γνώσης, είναι ζωή. Είναι το ζωντανό βίωμα μέσα από το οποίο ο μαθητής θα αφομοιώσει τη σχέση του με τη φύση.

Ο σχολικός κήπος είναι εφόδιο για τον σημερινό νέο να διαμορφωθεί ως υπεύθυνος και ενεργός πολίτης ικανός να χαρεί και να αξιοποιήσει τη φύση χωρίς να την στερήσει από τις επόμενες γενιές.

**Να ευχαριστήσουμε πολύ για τη βοήθειά τους, τους γονείς του σχολείου μας Τσεκρέκος Σπύρος και Τάσο Τσεκρέκο

Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ