ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Καταναλωτής για την ακρίβεια: Απορρυπαντικό στον μπακάλη 5,48 ευρώ, στο σούπερ μάρκετ 10,07 ευρώ (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:15:00 π.μ. | |
Αποδείξεις
Καταναλωτής μιλώντας στο OPEN κατήγγειλε ότι σε ψώνια που έκανε στο σούπερ μάρκετ και στο μπακάλικο της γειτονιάς του διαπίστωσε ότι πλήρωσε για απορρυπαντικό 10,07 ευρώ για ένα απορρυπαντικό πλυντηρίου ενώ αγόρασε το ίδιο προϊόν από το τοπικό παντοπωλείο στη μισή τιμή.

Όπως επισήμαναν οι δημοσιογράφοι το φαινόμενο μπορεί να αποδοθεί μόνο στο ενδεχόμενο το παντοπωλείο να είχε το συγκεκριμένο προϊόν αδιάθετο για μήνες στο ράφι.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η διάταξη για το «καλάθι του νοικοκυριού» ωστόσο μέρα με την ημέρα, έρχονται στη δημοσιότητα έρχονται νέα στοιχεία για τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει αλλά και πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Το «καλάθι του νοικοκυριού» σύμφωνα με το OPEN, θα περιλαμβάνει ένα τουλάχιστον προϊόν ανά κατηγορία: Απαραίτητο είναι να είναι πιο φθηνό από τα υπόλοιπα προϊόντα, πιο κάτω από τις γενικές τιμές.

Ειδική σήμανση στα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωμένα να τοποθετήσουν ειδική σήμανση στα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στο «καλάθι». Επίσης, πρέπει να διαθέτουν ενημερωτικά φυλλάδια και αναλυτική λίστα με όλα τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» στις εισόδους των καταστημάτων.

Τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωμένα είτε ανά εβδομάδα είτε ανά δύο εβδομάδες να αποστέλλουν τη λίστα στο υπουργείο ανάπτυξης. Σε περίπτωση που δεν το κάνουν, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ ανά ημέρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ