ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Στα 60 λεπτά κρατάνε τιμή τα λεμόνια - Η ξηρασία δημιουργεί προβλήματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:39:00 μ.μ. | |
lemon
Ξεκίνησαν οι κοπές λεμονιού με μικρές ποσότητες κυρίως της πρώιμης ποικιλίας Ιντερντονάτο, με την ξηρασία να δημιουργεί προβλήματα στην παραγωγή.

Ο λεμονοπαραγωγός και Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Αιγιαλείας κ. Βασίλης Καρέλης, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «ξεκίνησαν οι κοπές αλλά με μικρές ποσότητες. Οι τιμές αυτή την εποχή για τα συμβατικά είναι στα 60 λεπτά και για τα βιολογικά στα 80 λεπτά το κιλό. Περιμένουμε να δούμε πως θα πάνε οι εισαγωγές λεμονιών για να δούμε την εξέλιξη των τιμών. Στην αγορά της Αθήνας αυτή την περίοδο βρίσκουμε εισαγόμενα λεμόνια από το νότιο ημισφαίριο αλλά ακόμη δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τούρκικα. Ελπίζουμε φέτος να πάνε καλύτερα τα λεμόνια γιατί πέρσι ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τους παραγωγούς».

Ο κ. Κώστας Δεληγιάννης, παραγωγός από την περιοχή Αιγιαλείας δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, «η ξηρασία έχει πάει πίσω τις κοπές. Το θετικό είναι ότι υπάρχει ζήτηση και είναι αυξημένη. Η παραγωγή της ποικιλίας Ιντερντονάτο που έχει κοπεί μέχρι σήμερα είναι μειωμένη. Επίσης τα Μαγληνά, που κανονικά έπρεπε τώρα να άρχιζαν οι κοπές τους, έχουν πάει πίσω και αυτά λόγω της ξηρασίας. Αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλά λεμόνια αυτή την περίοδο και να έχει κρατηθεί η τιμή τους στα 60 λεπτά το κιλό».

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Ξυλοκάστρου κ. Δημήτριος Μπούρμπουλας, «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ξηρασίας στην περιοχή και θα πρέπει να γίνουν αρδευτικά έργα. Τα λεμόνια είναι μικρόκαρπα και δεν είναι πολλά σε ποσότητες. Γίνονται κοπές στην πρώιμη ποικιλία Ιντερντονάτο και πολύ λίγα Μαγληνά. Επειδή οι ποσότητες είναι λίγες κρατάνε οι τιμές παραγωγού στα 60 λεπτά το κιλό».

Πηγή: agrotypos.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ