ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ξεκίνησαν στο Ναύπλιο οι διήμερες εκδηλώσεις για τον Ι. Καποδίστρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:49:00 μ.μ. | |

Βουλευτικό
Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά για μια ακόμη χρονιά τη μνήμη του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια του ευπατρίδη της πολιτικής που με την ευφυΐα του και την διοικητική του ικανότητα συνέβαλε στη δημιουργία και στη θεμελίωση του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους από εδώ στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος. 
Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων Μνήμης, ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Ναυπλιακό Ίδρυμα "Ιωάννης Καποδίστριας", πραγματοποίησαν στο Βουλευτικό την παρουσίαση του Επετειακού, Συλλογικού Τόμου: «Ιωάννης Καποδίστριας, Διεθνείς Θεσμικές και Πολιτικές Προσεγγίσεις (1800-1831)» από το Δήμο Ναυπλιέων και το Νομικό Πρόσωπο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών, Καθ. Ηλία Κρίσπη & Δρ. Α. Σαμαρά-Κρίσπη.
Την εκδήλωση παρακολουθησαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Γ. Γκιόλας, ο Πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου Γ. Μαλτέζος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, η Πρόεδροςο του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του "Ναυπλιακού Ιδρύματος Ι.Καποδίστριας" Κ. Χελιώτης, οι αντιδήμαρχοι Ν. Αναστασίου, Π. Λέντζος, Κ. Ρούτουλας, Χ. Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ναυπλίου Ι.Δαμιανός κ.α.
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, το πρωί, στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση και πάνδημο Μνημόσυνο στην μνήμη του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των Ευεργετών του Δήμου Ναυπλιέων.
Tις φετινές εκδηλώσεις πλαισιώνουν ο Σύλλογος «Αρματωμένοι Μωραΐτες-Στάικος Σταϊκόπουλος Ναύπλιο 1822» και η Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής "Ιωάννης Καποδίστριας".
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης της Κυριακής έχει ως εξής:

 10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Ναυπλίου.

 11.00 Κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Πρώτου Κυβερνήτη στην Πλατεία Καποδίστρια

Ομιλία από τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ναυπλιέων «Ιωάννης Καποδίστριας», κ. Κωνσταντίνο Χελιώτη.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ