ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Ο Γ.Ανδριανός στην εκδήλωση του περιφερειακού τμήματος Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:41:00 μ.μ. | | |
Εγκαίνια
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρεβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το περιφερειακό τμήμα Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με θέμα τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μικρασιατική Εκστρατεία.
Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης – μιας εκδήλωσης με διπλό νόημα και περιεχόμενο:

Αφενός, 100 χρόνια μετά, κρατά ζωντανή την ιστορική μνήμη του ξεριζωμού του μικρασιατικού Ελληνισμού, της τραγωδίας της προσφυγιάς και του αγώνα για δημιουργία και προκοπή στις νέες εστίες που μέσα σε ελάχιστα χρόνια ανάδειξαν τους Μικρασιάτες Έλληνες από την Ιωνία, τον Πόντο, την Καππαδοκία, από κάθε αλησμόνητη πατρίδα, μεταξύ των πρωταγωνιστών στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας μας.
Αφετέρου, η σημερινή εκδήλωση υπογραμμίζει την τεράστια εθνική και κοινωνική προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που, τόσο σε ιστορικές στιγμές εξαιρετικά δύσκολες για την πατρίδα και την κοινωνία, όσο και σε περιόδους κανονικότητας, προόδου και ευημερίας, χάρη στα στελέχη και τους εθελοντές του, καλύπτει υπαρκτές και πιεστικές ανάγκες και υπογραμμίζει έμπρακτα τη σημασία της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.
Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια συνθήκη διεθνούς και πολυεπίπεδης κρίσης, που κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν για να αμφισβητήσουν τη διεθνή νομιμότητα, το μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα είναι ξεκάθαρο: Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στο δίκαιο και τον ανθρωπισμό, τις αξίες που αποτελούν τον διαχρονικό γνώμονα της ταυτότητας και της συλλογικής μας δράσης, και ταυτόχρονα είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή της πατρίδας μας.

Τιμώντας τους μάρτυρες τους Ελληνισμού, αλλά και τις ηρωίδες και τους ήρωες που με αυτοθυσία και δέσμευση προσέφεραν παρηγοριά και ανακούφιση στα κύματα της προσφυγιάς, επαναβεβαιώνουμε τη βούλησή μας να αποδειχθούμε στην πράξη αντάξιοι του δικού τους παραδείγματος συμβάλλοντας η δική μας γενιά στη διαρκή προσπάθεια για μια Ελλάδα ισχυρή και ευημερούσα, για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, για ειρήνη και δικαιοσύνη στην ευρύτερη γειτονιά μας.
Θέλω για μια ακόμη φορά, και με αυτή την ευκαιρία, να ευχαριστήσω από καρδιάς τα στελέχη, τους εθελοντές και τις εθελόντριες του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την ανεκτίμητη προσφορά σας και να σας ευχηθώ υγεία και δύναμη στην επιτέλεση του σπουδαίου έργου σας. Είμαι σταθερά στο πλευρό σας για να συνδράμω με κάθε τρόπο στις προσπάθειές σας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ